Search
Δευτέρα 02 Νοέμβριος 2015
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ροξάκια

roxakia

Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά

2 φακελάκια ξερή μαγιά

2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

2 φλιτζάνια σπορέλαιο

⅓ του φλιτζανιού κονιάκ

1 Kg αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 φακελάκια βανίλια

100 gr κακάο

 

Για το σιρόπι

3 ποτήρια νερό

3 ½ ποτήρια ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Διαλύετε σε μία λεκάνη τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτετε το σπορέλαιο, το κονιάκ, το μισό αλεύρι και τις βανίλιες.

Χωρίζετε την αραιή αυτή ζύμη στα δύο. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και στο άλλο ρίχνετε το κακάο. Ζυμώνουμε τις δύο ζύμες χωριστά.

Ανοίγουμε από την άσπρη ζύμη ένα μακρόστενο φύλλο πάχους 1 cm και πλάτους 10 cm. Πλάθουμε τη μαύρη ζύμη σε κουλούρα διαμέτρου 4 περίπου cm και την τοποθετούμε στο ανοιγμένο άσπρο φύλλο. Τυλίγουμε τη μαύρη κουλούρα μέσα στο άσπρο φύλλο και το κολλάμε καλά για να μην ανοίξει. Γίνεται ένα χοντρό μπαστούνι.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μπαστούνι σε φέτες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′ περίπου στους 180° -200° C.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5′ τη ζάχαρη με το νερό και όταν τα ροξάκια κρυώσουν τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Τα αφήνουμε για αρκετές ώρες να τραβήξουν το σιρόπι και σερβίρετε.

Φωτό: kochbar.de

 

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *