Search
Wednesday 14 December 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΘΑ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Συζήτηση σε όλο το φάσμα των αμυντικών θεμάτων είχε η αντιπροσωπεία της ΝΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τομεάρχη Άμυνας Άδωνι Γεωργιάδη, με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Τον Κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκε ο Υπουργός Πάνος Καμμένος και στη συνέχεια έγινε επίσημη ενημέρωση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Μετά την επίσκεψη ο αρχηγός της ΝΔ Δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να ενημερωθώ από την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία, για ζητήματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.  Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω, στο πρόσωπο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για την πατρίδα μας. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μάλιστα ο αγώνας αυτός γίνεται κάτω από δύσκολες, πολλές φορές, αντίξοες συνθήκες. Είναι, όμως, βέβαιο ότι η εκπαίδευση, η ικανότητα, το φρόνημα και το ηθικό τους μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων της χώρας.  Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας και εθνικής αξιοπρέπειας και ενισχύουν το διεθνή ρόλο της χώρας μας. Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι τιμούμε το έργο τους, είμαστε περήφανοι για αυτούς και θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματά τους, με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στάθηκε στο θέμα της συναίνεσης και ζήτησε να φθάσουν στο σημείο οι προϋπολογισμοί για το ΥΠΕΘΑ να ψηφίζονται από όλα τα κόμματα, κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι είναι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις για νομοσχέδια και τροπολογίες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δόθηκε έμφαση στο ζήτημα της στράτευσης στα 18 με την αντίστοιχη απολαβή «πτυχίων» που θα βοηθήσουν τους στρατεύσιμους στην πολιτική τους σταδιοδρομία. Στο πλαίσιο αυτό προχωράει η συνεργασία με τη Microsoft ώστε να δίνεται το πιστοποιητικό γνώσεων της πλατφόρμας της εταιρίας.

Στη συζήτηση τέθηκαν και τα εξοπλιστικά αλλά χωρίς μεγάλη επέκταση στις προθέσεις.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *