Search
Thursday 28 April 2016
  • :
  • :

Επένδυση ύψους 40 εκ. ευρώ θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

KERIM URAS
Ξεχάστε τους Βαλκάνιους, εμείς είμαστε οι πραγματικοί σας φίλοι είπε ο Πρέσβης της Τουρκίας κ. Κερίμ Ουράς στους τοπικούς παράγοντες – Προσπάθεια νομιμοποίησης των ψευδομουφτήδων και πρόκληση με αναφορά στην «μειονότητα μας».

Το ενδιαφέρον των Τούρκων για επενδύσεις στην περιοχή της Θράκης εκδηλώθηκε για ακόμη μια φορά, μέσω του Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Κερίμ Ουράς ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην περιοχή μας για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής με παράγοντες της ΕΤΒΑ ο κ. Κερίμ Ουράς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής και ζήτησε πλήρη ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση.

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΕΤΒΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΦΩΝΗΣ, ο Πρέσβης της Τουρκίας ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, για τον αριθμό των εν ενεργεία επιχειρήσεων αλλά και για τα «λουκέτα» που έχουν ήδη μπει σε εργοστάσια.

Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε στους τοπικούς παράγοντες να υπάρξει μια συνεργασία με την Βιομηχανική Περιοχή Αδριανούπολης ενώ αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του ανέφερε πως στα σχέδια της Τουρκίας είναι μια επένδυση ύψους 40 εκ. ευρώ με τη δημιουργία εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΕΡΗΦ

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ

Προσπάθεια νομιμοποίησης των ψευδομουφτήδων και πρόκληση με αναφορά στην «μειονότητα μας»

Εκτός όμως από τις προτάσεις για τις όποιες οικονομικές συνεργασίες, ο Τούρκος διπλωμάτης δεν παρέλειψε να επιδείξει και την προκλητική πολιτική της Άγκυρας η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο την αλλαγή, σε όλα τα επίπεδα, του υπάρχοντος status στην περιοχή.

Καταπατώντας επιδεικτικά τη Συνθήκη της Λωζάννης ο κ. Κερίμ Ουράς αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Είναι καλό και για τις δύο χώρες να έχουμε μία συνεργασία και ξέρουμε ότι αν έχει η μειονότητά μας κάποια προβλήματα αυτά βρίσκονται σε καλά χέρια».

Πέρα του χαρακτηρισμού της μειονότητας ως «τουρκική» ο Πρέσβης της Άγκυρας δεν δίστασε να συναντηθεί και με τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, αγνοώντας πλήρως τους νόμιμους Μουφτήδες και επιδεικνύοντας ταυτόχρονα ασέβεια απέναντι στους νόμους της ελληνικής Πολιτείας.

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Σύντομα αποτελέσματα στο προσφυγικό

Από τη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στου μεγάλου προβλήματος του προσφυγικού. Μιλώντας για το προσφυγικό πρόβλημα ο κ. Κερίμ Ουράς υπήρξε κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη επιστροφής της ροής των παράτυπων μεταναστών .

«Νομίζω ότι οι παράτυποι μετανάστες που δεν το έχουν ακόμα καταλάβει αυτό θα το καταλάβουν σε λίγο. Γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, οι παράτυποι μετανάστες που ήρθαν τελευταίοι δεν είχαν ενημερωθεί για την τελευταία συμφωνία. Αν την γνώριζαν δεν θα έρχονταν καθόλου. Βλέπουμε ότι και οι αριθμοί πέφτουν και οι σύγχρονοι δουλέμποροι βλέποντας αυτούς τους αριθμούς να πέφτουν, προσπαθούν να τους προωθήσουν ρίχνοντας το κόστος της μεταφοράς τους», τόνισε ο κ. Ουράς.

«Εμείς δεν θέλουμε ανθρώπους να κινδυνεύουν και παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα και πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε απτά αποτελέσματα. Έχουμε μια αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και οι περισσότερες επαφές μας δεν φαίνονται δημόσια αλλά τα αποτελέσματά τους θα φανούν σύντομα», δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης.

Ερωτηθείς για την δημιουργία δεύτερης γέφυρας στον ποταμό Έβρο στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, ο κ. Ουράς μίλησε για την προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατασκευαστεί μια νέα γέφυρα, καθώς η σημερινή, σύμφωνα με τον ίδιο «είναι ανεπαρκής για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, εστίασε τον ενδιαφέρον στις τουριστικές ανταλλαγές των δύο χωρών, αλλά και το νέο περιβάλλον που δημιουργείται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, που της δίνει τεράστιες τουριστικές δυνατότητες.

Ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι θα είναι μεγάλο βήμα η αντιστροφή των προσφυγικών ροών από την Ελλάδα προς την Τουρκία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τη Ευρώπη, «δεδομένου ότι ο κλειστός διάδρομος των δυτικών Βαλκανίων, δημιουργεί ανθρωπιστικά προβλήματα, πιέσεις στην χώρα αλλά και πολιτικές αναταράξεις σε όλη την Ευρώπη».

«Θέλω να τονίσω ότι προσβλέπουμε στην φιλία των δύο λαών και στην βελτίωση των σχέσεων την οποία την θεωρώ δεδομένη», κατέληξε ο κ. Παυλίδης.

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Οι συναντήσεις του Τούρκου Πρέσβη

Στην Κομοτηνή και κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας περιοδείας του ο Τούρκος διπλωμάτης συναντήθηκε εκτός των παραπάνω με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη ενώ επισκέφθηκε και τη μουσουλμανική νεολαία Κομοτηνής.

Το Σάββατο το μεσημέρι ο Τούρκος πρέσβης βρέθηκε στη Ξάνθη και επισκέφθηκε τον ψευδομουφτή Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ ο οποίος του επιφύλαξε μάλιστα θερμή υποδοχή ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης.

Στην επίσκεψή του στη Ξάνθη μάλιστα τον περίμεναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο Δήμαρχος Μύκης κ. Καπζά Τζεμήλ, γνωστοί παράγοντες της μειονότητας και μέλη του τουρκόφρονου κόμματος ΚΙΕΦ.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛ. ΓΛΕΡΙΔΗΣ

Πηγή: fonirodopis.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *