Search
Tuesday 20 December 2016
  • :
  • :

Συνολική επίθεση στην ΝΔ για τα εργασιακά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εστιασμένη στο θέμα των εργασιακών, εξαπολύει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορεί, ειδικότερα, την ΝΔ ότι «υλοποίησε ως κυβέρνηση τις πιο σκληρές αντεργατικές πολιτικές. Θεώρησε, και συνεχίζει να θεωρεί, τα δικαιώματα των εργαζομένων <<εμπόδιο>> στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο πρόεδρός της, Κ. Μητσοτάκης, δεν ντράπηκε να χαρακτηρίσει <<ιδεοληψία>> την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με την προσέγγιση του κυβερνώντος κόμματος, «το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, αλλά ότι η κυβέρνηση παλεύει να ξαναχτίσει αυτά που γκρέμισαν οι ίδιοι, παρέα με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου».

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει και το περιστατικό που σημειώθηκε στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ: Καλεί, έτσι, τον πρόεδρο της ΝΔ, «αντί, λοιπόν, να ασχολείται με την απεργία, να ασχοληθεί καλύτερα με τους πλαστογράφους και καλπονοθευτές που έχει στο κόμμα του, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Σπανάκης. Αυτή είναι η αντίληψή του, εξάλλου, για το εργατικό κίνημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *