Search
Sunday 22 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Πώς η πεζοπορία σου φτιάχνει σώμα για παραλία;

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Θέλεις να αδυνατίσεις; Ε, όποιον personalκαι να ρωτήσεις θα σου πει ότι αν δεν ανέβεις στο διάδρομο για τουλάχιστον μία ώρα σε mid tempo, σοβαρό αδυνάτισμα δεν πρόκειται να δεις. Ό,τι και να κάνεις.

Η πεζοπορία ωστόσο είναι ένας από τους καλύτερους φυσικούς διαδρόμους με εναλλαγές στην κλίση και στην ποιότητα του εδάφους. Όχι μόνο θα κάψεις θερμίδες αλλά θα ασκήσεις και γαστροκνήμιους και τετρακέφαλους που ο διάδρομος δε το κάνει. Πόσες θερμίδες θα κάψεις; Να υπολογίζεις τουλάχιστον 350 θερμίδες (σωματικό βάρος 70 κιλών) για κάθε ώρα πεζοπορίας σε ελαφρά δύσβατο ανηφορικό έδαφος. Βρες τη φόρμα σου – ή βελτίωσέ τη – με μερικά tips που μπορείς να εφαρμόσεις στις αναβάσεις σου και να απολαύσεις γρήγορα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους.

1 Χαλάρωσε τα χέρια σου

Καθώς περπατάς σε ανοδική επιφάνεια φρόντισε τα χέρια σου να είναι ελαφρώς λυγισμένα και χαλαρά, ανασηκώνοντάς τα μπροστά και πίσω, ανάλογα με το ρυθμό σου, καθώς όπως αναφέρει η Κόρτνεϊ Σούρμαν, συγγραφέας του Outdoor Athlete, «κουνώντας τα απλώς μπροστά-πίσω στο ύψος της μέσης σου, απλώς σου κλέβει ενέργεια.» Αν θες να διώξεις την ένταση, μπορείς να κρατάς κάτι, σχηματίζοντας ανοιχτή γροθιά και ακουμπώντας με τον αντίχειρα το μεσαίο σου δάχτυλο.

Για καλύτερα αποτελέσματα: Χρησιμοποίησε μπατόν πεζοπορίας για να αυξήσεις την καύση θερμίδων και να τονώσεις και το πάνω μέρος του σώματος.

2 Ψηλά το κεφάλι

Κράτησε το κεφάλι σου ψηλά, κοιτώντας ευθεία μπροστά, έτσι ώστε να αποφύγεις πόνους στο λαιμό.

Για καλύτερα αποτελέσματα: Όταν νιώσεις άνετα, προσπάθησε να διατηρήσεις μια πιο ευθυτενή στάση. Καμπουριάζοντας επιβαρύνεις τη σπονδυλική σου στήλη και κουράζεσαι ευκολότερα.

 3 Περπάτησε σωστά

Βάζοντας περισσότερη δύναμη στο περπάτημά σου, όταν συναντάς εμπόδια, σμιλεύεις ακόμη περισσότερο τους μηρούς και του γλουτούς σου. Για να ελαχιστοποιήσεις την πίεση στα γόνατά σου, διατήρησε ελαφρύ το βάδισμά σου στις κατηφορικές επιφάνειες.

Για καλύτερα αποτελέσματα: Προτίμησε απότομες επιφάνειες, κάνοντας μικρά βήματα, καθώς τα μεγάλα θα σε κουράσουν γρηγορότερα.

4 Φόρτωσε!

Αν φοράς σακίδιο πλάτης, ρύθμισε τη ζώνη στο ύψος των γοφών σου, έτσι ώστε να εφαρμόζει χωρίς να σε σφίγγει και τους ιμάντες στους ώμους με τέτοιο τρόπο, ώστε το βάρος του σακιδίου να πέφτει στους γοφούς.

Για καλύτερα αποτελέσματα: Πρόσθεσε περισσότερο βάρος τοποθετώντας τα πιο βαριά αντικείμενα κοντά στον πάτο του σακιδίου, για περισσότερη ενδυνάμωση.

Πηγή: wefit.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *