Search
Tuesday 27 September 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ευρωβουλευτές για τα έργα της Θεσσαλονίκης-Αθήνας

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Την πορεία των συγχρηματοδοτούμενων έργων από την ΕΕ έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της διήμερης αποστολής της στην Ελλάδα (19-20 Σεπτεμβρίου) είδαν ευρωβουλευτές της αρμόδιας επιτροπής περιφερειακής ανάπτυξης του ΕΚ.

Σε δηλώσεις τους στο γραφείο του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα δήλωσαν μεταξύ άλλων:

Η Iskra MIHAYLOVA (Φιλελεύθεροι, Βουλγαρία), πρόεδρος της επιτροπής περιφερειακής ανάπτυξης και επικεφαλής της αντιπροσωπείας δήλωσε τα εξής: Το μήνυμα μας προς τις ελληνικές αρχές είναι να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιτύχουν μία πιο αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020. Σε συνέχεια της υψηλής απορρόφησης των κονδυλίων την περίοδο 2007-2013, η αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων είναι ο μόνος τρόπος να στηρίξουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω της χρήσης των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων.

Ο Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (Ευρ.Ενωτ.Αριστ.), Αντιπρόεδρος του ΕΚ, δήλωσε: Είχαμε εποικοδομητικές συναντήσεις, οι οποίες έδειξαν ότι η πολιτική συνοχής φέρνει θετικά αποτελέσματα στην Ελλάδα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η πολιτική συνοχής πρέπει να ενισχυθεί καθώς οι ανισότητες μεταξύ των ευρωπαϊκών περιφερειών ολοένα και αυξάνονται.»

Η Μαρία ΣΠΥΡΑΚΗ (ΕΛΚ) δήλωσε τα εξής: Σε συνέχεια των επισκέψεών μας στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, θα ήθελα να τονίσω την περίπτωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται ξανά σε πορεία ολοκλήρωσης, αλλά από το οποίο κανείς δεν θα πρέπει να αναζητήσει πολιτικά οφέλη, δεδομένου ότι είναι ένα έργο που έχει χρηματοδοτηθεί κατά τη διάρκεια τριών πολυετών δημοσιονομικών πλαισίων, 21 χρόνια συνολικά, και είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Σε ανακοίνωση του ΕΛΚ η ευρωβουλευτής της ΝΔ επισήμανε: «Είναι ευτύχημα που το Μετρό ξεμπλοκάρεται, και τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων δείχνουν πλέον να πιάνουν τόπο και οι Θεσσαλονικείς να επωφελούνται από αυτό. Το Μετρό δεν είναι όχημα να κάνει κανένας καριέρα, ούτε να θριαμβολογεί για το ξεμπλοκάρισμα, ούτε να μπαίνει σε άγονες αντιπαραθέσεις σχετικά με ευρήματα μεγάλης ιστορικής αξίας. Είναι αναγκαίο για την πόλη και είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι προχωρά με ευρωπαϊκά χρήματα».




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *