Search
Tuesday 18 October 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Εργαζόμενοι στα ΕΑΣ καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση κλείνει τα ΕΑΣ της Ελευσίνας

ΕΑΣ
Λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ πως επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ότι έχει κλείσει το εργοστάσιο της Ελευσίνας.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση των εργαζομένων:

Στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας ανήκουν και οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ Ελευσίνας, π. ΠΥΡΚΑΛ. Σήμερα στο εργοστάσιο των ΕΑΣ Ελευσίνας εργάζονται μόνο 22 άτομα, που μετακινούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου, μεταφέροντας την τεχνογνωσία τους στους εκεί εργαζόμενους.

Είναι βέβαιο ότι το κόστος από το κλείσιμο του εργοστασίου είναι τεράστιο, τόσο για την Εθνική Άμυνα αλλά και για την επιβίωση της εταιρείας. Δυστυχώς επιλέχθηκε η συρρίκνωση της παραγωγής πυρομαχικών σε βάρος ακόμη και της Άμυνας της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστούν ιδιωτικά συμφέροντα!!!

Χάθηκαν εξαγωγικά συμβόλαια, ελάχιστος εξοπλισμός μετεγκαταστάθηκε στο Λαύριο, με μεγάλο οικονομικό κόστος για τα δεδομένα της εταιρείας. Υπάρχουν έγγραφες απαντήσεις παλαιών διοικήσεων προς το Σωματείο αλλά και την Ομοσπονδία, στις οποίες ξεκάθαρα επικαλούνται σαν δύο βασικούς λόγους της ανάγκης διακοπής της λειτουργίας και της μετεγκατάστασής του, από την επιθετική επέκταση του διυλιστηρίου κοντά στις μεγάλες αποθήκες των εκρηκτικών καθώς και την αδυναμία δημιουργίας νέων συνεργείων από την εκτεταμένη μόλυνση του οικοπέδου.

Περισσότερα στο iReport.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *