Search
Tuesday 20 December 2016
  • :
  • :

Ευ. Τσακαλώτος: Καμία αύξηση στη φορολόγηση των ναυτικών

Να κατευνάσει τις αντιδράσεις των ναυτικών επιχείρησε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απορρίπτοντας τα σενάρια τροποποίησης του ειδικού καθεστώτος φορολόγησής τους για τις οποίες προχώρησαν και σε απεργία. Ειδικότερα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού διέψευσε κατηγορηματικά ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση πρότεινε στους Θεσμούς να αλλάξει το καθεστώς φορολόγησής του, ενώ προχωρώντας ένα παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται καν να εγκρίνει μία τέτοια πρόταση.

«Είχαμε μια μεγάλη λίστα που πρότειναν κ οι Θεσμοί και εμείς. Μέσα σε αυτή ήταν και οι εισφορές των ναυτικών εμείς ποτέ δεν θα το εγκρίνουμε και ποτέ δεν το προτείναμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κλείσει και ο προϋπολογισμός του 2017 και του 2018 χωρίς καμία αύξηση στις κοινωνικές εισφορές των ναυτικών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι ύμφωνα με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία το σενάριο που ακουγόταν καταργούσε το ειδικό καθεστώς που διέπει τη φορολόγησή των ναυτικών, ορίζοντας ότι εφεξής θα γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4387/2016, δηλαδή, με φορολόγηση του εισοδήματός τους μέχρι και ποσοστό 45%, με το οποίο όπως τόνιζε η ΠΝΟ θα οδηγούσε τον κλάδο των ναυτεργατών σε πλήρη εξαφάνιση.

ΠΗΓΗ liberal.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *