Search
Πέμπτη 18 Φεβρουάριος 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Δίνει “γραμμή” ο Σόιμπλε: “Αγκάθι” το Ασφαλιστικό για τις διαπραγματεύσεις

Wolfgang Schäuble
«Αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος για άλλη μια φορά διαμήνυσε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο «τσάρος» της Γερμανικής Οικονομίας τόνισε παράλληλα ότι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν λήξει η αξιολόγηση.

Μιλώντας στο Ecofin, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις παραμένουν ένα δύσκολο ζήτημα και επανέλαβε ότι το «συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να γίνει βιώσιμο», αναφέρει το Έθνος.

Ερωτηθείς για την γερμανική Deutsche Bank, οι τίτλοι της οποίας δέχονται μεγάλες πιέσεις από την αρχή του έτους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι δεν τρέφει κάποια ανησυχία.

«Η Deutsche Bank έχει αντοχές και είναι καλά τοποθετημένη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Καθησυχαστικός για την «βουτιά» των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είχε εμφανιστεί και προχτες, σε δηλώσεις του πριν από το Eurogroup. «Στο μυαλό μου πάντοτε επικρατούν η συγκέντρωση και η ηρεμία πριν από τις συνόδους του Eurogroup».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε επίσης ότι οι πρόσφατες αναταράξεις στα χρηματιστήρια, που πλήττουν κυρίως τις μετοχές μεγάλων τραπεζών, εν μέρει οφείλονται στην υπερβολική επιφυλακτικότητα που δείχνουν οι επενδυτές.

«Πιστεύω ότι εν μέρει οφείλονται στην υπερβολική αντίδραση των αγορών», ανέφερε ο Σόιμπλε στις Βρυξέλλες προσερχόμενος για το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Πηγή: mignatiou.com, Φωτογραφία: focus.de




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *