Search
Thursday 12 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Σφύριξε χαρούμενα μπορείς

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Τις στιγμές που νιώθεις να λυγίζεις, πώς τίποτα δεν έχει σημασία και έχεις χάσει το νόημα σε οτιδήποτε και αν κάνεις, πάρε μια βαθιά ανάσα και προσπάθησε να ηρεμήσεις. Είναι αλήθεια ότι οι γρήγοροι ρυθμοί που ζούμε και οι συνθήκες του περιβάλλοντος μιας πόλης, πολύ συχνά μας εξαντλούν και μας καταπιέζουν. Οι απαιτητικές μας υποχρεώσεις και το μόνιμο άγχος να προλάβουμε τα πάντα, μας καταδυναστεύουν και μας ρουφούν όλη μας την ενέργεια.

Παρόλ΄αυτά δεν είναι δύσκολο να μπορούμε να συντηρούμε την αισιοδοξία μας και τη θετική αντιμετώπισή μας σε ό, τι μας συμβαίνει. Φυσικά θέλει προσπάθεια για να το καταφέρουμε αλλά το να μπορούμε να εντοπίζουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων είναι αναγκαίο και πολλές φορές σωτήριο για τη διατήρηση της ψυχικής μας ηρεμίας και υγείας.

Όλοι μας έχουμε προβλήματα, κάποια είναι δυσκολότερα και η λύση τους απαιτεί πολλή σκέψη, ενέργεια και χρόνο από μέρους μας, αλλά όταν μιλάμε για προβλήματα που δεν αφορούν την υγεία τόσο τη δική μας όσο και των κοντινών μας ανθρώπων, η επίλυσή τους είναι σίγουρα πιο άμεσα επιτεύξιμη.

Είναι απολύτως κατανοητό να λυγίζουμε και αναμενόμενο να παρατάμε και τα όπλα κάποιες φορές, αν μη τι άλλο είναι μέρος και της ανθρώπινης φύσης μας, κομμάτι μας όμως είναι και η επιθυμία για εξέλιξη και ανάπτυξη, οι οποίες είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν μέσα από τη θετική προσέγγισή μας σε ότι μας συμβαίνει.

Ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα μπορεί να νιώθουμε και να μη βρίσκουμε ουσία σε τίποτα στη ζωή μας, σίγουρα όλοι μας έχουμε μια διέξοδο μέσω της οποίας και την έντασή μας μπορούμε να εκτονώσουμε και να αντλήσουμε δύναμη για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.

Δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε μόνο, μπορούμε και να ελπίζουμε παράλληλα. Δεν είναι απαραίτητο να προ οικονομούμε τη δυσχερή εξέλιξη των καταστάσεων γύρω μας, είναι σημαντικό να μπορούμε να σκεφτόμαστε θετικά και αισιόδοξα.

Η ζωή είναι πολύ μικρή και όσο τετριμμένο και αν μας φαίνεται αυτό, δεν παύει να είναι αλήθεια και πραγματικότητα. Τα προβλήματα και τα άγχη θα είναι μόνιμος σύντροφος των περισσότερων από εμάς, το θέμα είναι με τί τρόπο τα αντιμετωπίζουμε και ποια κατεύθυνση επιλέγουμε για να  τα λύσουμε. Δεν έχει να κάνει με το αν γινόμαστε επιθετικοί ή παθητικοί ως προς αυτά, έχει να κάνει όμως με το να μπορούμε να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, δεχτικοί στην οποιαδήποτε αλλαγή και να έχουμε αναπτύξει μηχανισμούς προσαρμοστικότητας σε καταστάσεις που δεν υπόκεινται στον έλεγχό μας.

Τα πάντα μπορούμε να καταφέρουμε και τα πάντα μπορούμε να διεκδικήσουμε, αρκεί να διατηρούμε την αισιοδοξία και τη ψυχραιμία μας. Δεν είναι απαραίτητο να αφήνουμε να μας καταβάλλει το οτιδήποτε μας συμβαίνει, μπορούμε να φανούμε ακέραιοι και δυνατοί, αρκεί να πιστέψουμε σε εμάς και τις δυνατότητές  μας.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *