Search
Monday 16 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Λαλάγγια Μανιάτικα

ΛΑΛΑΓΓΙΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ
Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά

1 κg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 100 gr νωπή
2-3 κουπες χλιαρό νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το λάδι και το τρίβουμε με τις παλάμες μας να υγρανθεί ομοιόμορφα. (αυτή την διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε αρκετές ώρες πριν το ζύμωμα, κοσκινίζοντας μάλιστα το λαδωμένο με ζεστό λάδι αλεύρι).

Σ΄ένα ποτήρι χλιαρό νερό ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε ακίνητη για 10΄ μέχρι να φουσκώσει (με τον τρόπο αυτό μειώνουμε τον χρόνο αναμονής του φουσκώματος της ζύμης)

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, και την φουσκωμένη μαγιά και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας σιγά – σιγά το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε λαδώνοντας συχνά τα χέρια μας μέχρι να γίνει η ζύμη μέτρια προς σφιχτή. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (να διπλασιασθεί σε όγκο).

Τέλος το πλάθουμε σε λεπτά (πάχος του μικρού μας δάχτυλου) και μακριά κορδόνια και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε ρίχνοντας τα διπλωμένα στα τέσσερα σε βαθύ σκεύος με καυτό λαδί, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Φωτογραφία: levon-delicatessen.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *