Ριγκατόνι με σάλτσα πιπεριάς

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
Της Ελένης Αλβέρτη

Υλικά
500 gr ριγκατόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβους
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
250 gr μπέϊκον ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια τριμμένα τυριά της αρεσκίας σας

Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει χωρίς όμως να μαυρίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέϊκον, το αλάτι, το πιπέρι και το αφήνουμε για άλλα 10’ να σιγοβράσει. Όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό για 15’. Το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε καλά με την σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως αφού το πασπαλίσουμε με μπόλικο τυρί.

Φωτογραφία: lindysez.com

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *