To ISIS σταυρώνει παιδιά γιατί δεν νήστεψαν στο Ραμαζάνι

ISIS
Μια είδηση φρικαλέα…Μια είδηση που δεν την χωράει ανθρώπου νους! Δύο παιδιά σύμφωνα με πληροφορίες “σταυρώθηκαν” από την τρομοκρατική οργάνωση Isis γιατι δεν ακολούθησαν την νηστεία κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Τα αγόρια, που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών, θανατώθηκαν στη Συρία και τα σώματά τους εμφανίσθηκαν με πλακάτ κρεμασμένα στον λαιμό τους με τη λέξη «έγκλημα»…

Ο θάνατός τους στην πόλη της Mayadin, στην επαρχία Deir Ezzor, αναφέρθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο με βάση πληροφορίες από το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δευτέρα.

Κάτοικοι ανέφεραν πως τα σώματα των αγοριών “αιωρούνταν από ένα δοκάρι” κοντά στο θρησκευτικό αρχηγείο της αστυνομίας του λεγόμενου Ισλαμικού κράτους.

“Προφανώς, πιάστηκαν  να τρώνε”, είπαν οι κάτοικοι στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, προσθέτοντας ότι τα πλακάτ που είχαν κρεμαστεί γύρω από το λαιμό τους ανέφεραν ότι έσπασαν τη νηστεία του Ραμαζανιού “χωρίς θρησκευτική δικαιολογία”.

Σύμφωνα με το μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας, η απαίτηση για τους μουσουλμάνους να απέχουν από τη λήψη τροφής, νερού και από σεξουαλικές σχέσεις από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού δεν ισχύει για τα παιδιά, τις εγκύους, τους αρρώστους, τους ηλικιωμένους ή άτομα που ταξιδεύουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παιδιά έχουν σκοτωθεί ή σταυρωθεί από το Isis. Τον Φεβρουάριο, μια έκθεση από την επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού έκατέγραψε “αρκετές περιπτώσεις μαζικών εκτελέσεων αγοριών, καθώς και αποκεφαλισμούς, σταυρώσεις των παιδιών και ταφή παιδιών ζωντανά”.

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *