Θολό το τοπίο στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας

ISIS

Φωτογραφία: en.wikipedia.org

Χαοτική είναι η κατάσταση στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία  μετά τις τελευταίες επιτυχίες των κούρδων μαχητών στο μέτωπο κατά των φανατικών ισλαμιστών του ISIS, λόγω και των βλέψεων των κούρδων για την χάραξη των συνόρων του Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι ανταποκριτές, οι δυνάμεις των κούρδων μαχητών που δρουν στην περιοχή και ειδικότερα οι δυνάμεις του YPG και του Burkan El Firat μετά από την διάσωση της πόλης Τελ Αμπιγιάντ από την κυριαρχία της ISIS, άρχισαν επιχείρηση κατά της ISIS στην πόλη Αγίν Ισέ.

Τόσο τουρκικά, όσο και Συριακά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν από το Κομπάνι ότι οι δυνάμεις των YPG και Burkan El Firat αφού έθεσαν υπό τον έλεγχο τους την Τελ Αμπιγιάντ, μετά από σκληρές μάχες, εισήλθαν τις τελευταίες ημέρες  και στην Αγίν Ισέ όπου άρχισαν να συγκρούονται πάλι με την ISIS.  Όπως αναφέρουν, οι δυνάμεις της Burkan El Firat έκαναν έρευνες στην περιοχή στην οποία λένε ότι παρατηρήθηκε μείωση των μελών της ISIS.

Αναφέρεται ακόμη πως τα υπαγόμενα στην Τελ Αμπιγιάντ χωριά έχουν ανακαταληφθεί στο σύνολό τους, ενώ στην ISIS έχει απομείνει μόνο η Αγίν Ισέ.

Πηγή: Taraf
Επιμέλεια: Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Άρης Δημητρίου

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 1972 στην Αθήνα και ζω στους Αγίους Αναργύρους.



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *