Απίστευτα προβοκατόρικο το σημερινό χτύπημα στη Γαλλία

ΓΑΛΛΙΑ
Ο Νίτσε έλεγε πως “πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς”. Κι όταν δημιουργείς εχθρούς και μάλιστα εύκολα ορατούς, τότε ακόμη ευκολότερα καθιστάς υποχείριά σου τους αδαείς ή τους φοβισμένους.

Το σημερινό νέο χτύπημα στη Γαλλία δεν είναι διόλου τυχαίο. Πρωτίστως έρχεται να φουντώσει το αντιμεταναστευτικό-αντιμουσουλμανικό κίνημα που ούτως ή άλλως θεριεύει εις τας Ευρώπας με την Ουγγαρία να κλείνει ακόμη και τα σύνορα.

Και πότε έρχεται αυτό το νέο χύπημα; Την επομένη από την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να υποδεχθούν 40.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση των μεταναστών στη Μεσόγειο….

Απίστευτα προβοκατορικό για να είναι αληθινό;;;

Ένας άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος σήμερα σε επίθεση σε βιομηχανική μονάδα υγραερίου στη νοτιοανατολική Γαλλία, ενώ αριθμός άλλων τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης που συνοδεύτηκε από εκρήξεις. Κοντά στη σορό βρέθηκε σημαία με μηνύματα στα αραβικά. Ιδού το άλλοθι για την υστερία που θα ακολουθήσει! Και με τον Σαρκοζί να τρίβει τα χέρια του για το πως αυτομάτως κλείνεται στο καβούκι της η υποτιθέμενη προοδευτική γαλλική κοινωνία και ψηφίζει τον “Άγιο Νικολά” που θα την σώσει από τον κακό μετανάστη!

Πόσο μοιάζουν κάποιες καταστάσεις όμως για όποιον βλέπει πέρα από το δάχτυλό του…Μαϊος του 2013 ήταν όταν από ένα παρόμοιο περιστατικό συγκλονίστηκε η Μεγάλη Βρετανία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον δολοφόνο του Βρετανού στρατιώτη με τον ματωμένο μπαλτά στο χέρι να κάνει και δηλώσεις οn camera; “Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε να σας πολεμάμε. Ο μόνος λόγος που το κάναμε αυτό είναι γιατί οι μουσουλμάνοι πεθαίνουν κάθε μέρα. Αυτός ο Βρετανός στρατιώτης είναι οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντος”.

Πολύ θεαματικά όλα αυτά δε νομίζετε; Όπως πολύ θεαματικό το χτύπημα στο περιοδικό charlie hebdo. Κοστίζουν ζωές, ουδείς αντιλέγει, αλλά ολοένα και περισσότερο μοιάζουν με κομμάτια του ιδίου παζλ. Αυτών που θέλουν τους λαούς μαριονέτες, υποχείρια όπως έλεγε ο Νίτσε, ενισχύοντας τους το μίσος και το φόβο για το άγνωστο!

Φωτογραφία: stock-clip.com

Μάνος Χατζηγιάννης

Μάνος Χατζηγιάννης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *