Έρχεται η θετική λίστα φαρμάκων! Όλες οι αλλαγές

ΦΑΡΜΑΚΑ
Σάρκα και οστά αναμένεται να πάρει το επόμενο διάστημα η έκδοση του ΦΕΚ που αφορά στην θετική λίστα φαρμάκων, αφού ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Η θετική λίστα αφορά στην αποζημίωση των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν είχαν λάβει τιμή εδώ και καιρό, ενώ περιλαμβάνει επίσης 35 περίπου καινοτόμα σκευάσματα ελληνικών αλλά ως επί το πλείστον πολυεθνικών εταιρειών, 200 νέων γενοσήμων καθώς και την διόρθωση ορισμένων λαθών από παλιές ανατιμολογήσεις.

Για τα καινοτόμα σκευάσματα πάντως, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα υπάρξει κλειστός προϋπολογισμός και ειδικότερα για θεραπείες που αφορούν στην ρευματοειδή αρθρίτιδα και την ηπατίτιδα C, ο προϋπολογισμός θα αγγίζει τα 140 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ετοιμάζεται και η ανατιμολόγηση, η οποία έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς εκκρεμεί για το 2015 από τον Ιανουάριο ακόμη.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε εξαγγείλει ετήσια ανατιμολόγηση και όχι εξαμηνιαία, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Μαρία Μυλωνά

Μαρία Μυλωνά

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *