Πωλήσεις-ρεκόρ για τη συνέχεια των «50 αποχρώσεων του Γκρι»: 1,1 εκατ. αντίτυπα σε 4 μέρες

50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ
Το νέο βιβλίο της Ε. Λ. Τζέιμς «Grey», το οποίο αποτελεί συνέχεια της τριλογίας «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», πούλησε ήδη περισσότερα από 1,1 εκατομμύριο αντίτυπα σε εκδόσεις με σκληρό και μαλακό εξώφυλλο, σε e-books και σε ηχητικά βιβλία, μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκδοτικός οίκος Vintage Books.

Ο οίκος θα τυπώσει ακόμη ένα εκατομμύριο αντίτυπα προκειμένου να αντεπεξέλθει στη ζήτηση του νέου μυθιστορήματος, το οποίο, αυτή τη φορά, αφηγείται την ιστορία του πρώτου βιβλίου μέσα από τα μάτια του δισεκατομμυριούχου πρωταγωνιστή του Κρίστιαν Γκρέι.

«Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό αριθμό αντιτύπων που πωλούνται μέσα σε ένα σαββατοκύριακο και αποδεικνύει τη δέσμευση και το πάθος που έχουν οι αναγνώστες των βιβλίων “Οι Πενήντα Αποχρώσεις”» δήλωσε η εκδότρια Αν Μεσίτ του oμίλου Knopf Doubleday. «
Το «Grey» ήταν πριν ακόμη κυκλοφορήσει το βιβλίο με τις περισσότερες παραγγελίες στην ιστοσελίδα amazon.com κι έφτασε κατευθείαν στην πρώτη θέση της διαδικτυακής λίστας με τα ευπώλυτα, όταν κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη. Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε επίσης στη Βρετανία, καθώς και μεταφρασμένο στα ισπανικά.

Η τριλογία «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» πούλησε περισσότερα από 125 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως και μεταφράστηκε σε 52 γλώσσες.

Η Τζέιμς ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την 1η Ιουνίου, αποκαλύπτοντας ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά στο χώρο των εκδόσεων. Η ίδια είπε ότι αποφάσισε να το γράψει χάρη στους θαυμαστές της που ήθελαν να πληροφορηθούν για τη σχέση του Γκρέι με την φοιτήτρια Αναστάζια Στιλ από την δική του πλευρά.

Οι κριτικές για το «Grey» ήταν ανάμεικτες με την εφημερίδα Washington Post να το χαρακτηρίζει «σκοτεινό, αδυσώπητο και υπερβολικά σοβαρό, όπως ο κ. Γκρέι».

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail έγραψε ότι η Τζέιμς αναπαράγει όλες τις κουραστικά όμοιες συναντήσεις από το πρώτο βιβλίο.

Το «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Τζέιμι Ντόρναν και Ντακότα Τζόνσον και από τον Φεβρουάριο που βγήκε στις αίθουσες έκανε εισπράξεις 500 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Χρήστος Καράμπελας

Χρήστος Καράμπελας

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *