Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να βρεθεί αύριο Σάββατο μια λύση στην ελληνική κρίση

«Εξαιρετικά γενναιόδωρη», χαρακτήρισε την πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση αύριο.
Ο Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση που έχουν υποβάλει οι πιστωτές της Ελλάδας είναι «εξαιρετικά γενναιόδωρη», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις.
«Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να συμβάλει στη λύση του προβλήματος», υπογράμμισε ο Γέγκερ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στη Χάγη σε Ολλανδούς δημοσιογράφους τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί αύριο Σάββατο μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί και άρα να αποφύγει μια χρεοκοπία. Σε διαφορετική περίπτωση ο χρόνος δεν επαρκεί για να εγκριθεί τυχόν συμφωνία από τα εθνικά κοινοβούλια.
«Πρέπει να βρούμε μια λύση αύριο (Σάββατο) για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτή πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια: πρώτα από το ελληνικό κοινοβούλιο και έπειτα από αυτά πολλών κρατών μελών», εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ.

«Τελικά, το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακάμψει και αυτό απαιτεί να γίνουν κινήσεις πολύ περισσότερο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων απ’ ό,τι στον τομέα των περικοπών», πρόσθεσε.
«Όλη η ελληνική κοινωνία είναι αναστατωμένη και είναι έτσι εδώ και καιρό», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *