Σοκολατάκια μανταρίνι

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά:
4 μεγάλα μανταρίνια
½ ποτήρι νερού χυμό μανταρίνι φρέσκο (150ml)
¾ φλυτζάνιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
150 gr καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
Κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη

Διαδικασία
Αλέθουμε την φλούδα του μανταρινιού στο μπλέντερ και την βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και τον χυμό σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από την κατσαρόλα για 7΄- 8΄ και να μην φαίνονται υγρά στον πάτο της κατσαρόλας.

Σε μια λεκάνη έχουμε ανακατέψει τα καρύδια, την φρυγανιά και το κακάο.

Όταν κρυώσει το μίγμα με την φλούδα του μανταρινιού αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά.

Τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια, βρέχοντας κάθε φορά τα χέρια μας σε κονιάκ ή λικέρ κατά προτίμηση πορτοκαλιού για να μην κολλάει η ζύμη.

Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και βουτάμε το μισό ή και ολόκληρο το μπαστούνι μέσα σ΄αυτήν και τα αφήνουμε πάλι στην λαδόκολλα για να στεγνώσει η σοκολάτα.

Φωτογραφία: californiagrown.org

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *