Η Εκκλησία “αφορίζει” τη Γιόγκα

YOGA
Η Γιόγκα δεν αποτελεί “είδος γυμναστικής” και είναι ασυμβίβαστη με τη ζωή τυο Χριστιανού αναφέρει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της με αφορμή την θεσμοθετημένη πλέον από τον ΟΗΕ Παγκόσμια ημέρα γιόγκα που είναι την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, 21 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα το διοικητικό όργανο της Εκκλησίας αναφέρει:

Στό πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα», η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «είδος γυμναστικής». Ως εκ τούτου η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών.

Νωρίτερα ανακοίνωση είχε εκδώσει και η Μητρόπολη Γλυφάδας στο ίδιο κλίμα ,προσθέτοντας όμως πως η Παγκόσμια ημέρα γιόγκα είναι μορφή προσηλυτισμού και κόντρα στο Σύνταγμα.

Φωτογραφία: hercampus.com

Ομάδα Σύνταξης
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *