Διυπουργική σύσκεψη για τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης

ΑΡΧΑΙΑ, ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στη διατήρηση και ανάδειξη της ανευρεθείσας Μέσης Οδού (Decumanus Maximus) και της κάθετης (Cardo) των Ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων, με τρόπο ώστε να απεμπλέκεται και να επισπεύδεται η κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα να αποδίδεται στη πόλη, συγκλίνουν οι απόψεις, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Το θέμα συζητήθηκε σε διυπουργική σύσκεψη τη Δευτέρα στο υπουργείο Πολιτισμού, η οποία αφορούσε στα αρχαιολογικά ευρήματα, στο υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης.
Συμμετείχαν οι αναπληρωτές υπουργοί Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Σπίρτζης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μ. Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

«Όλοι συγκλίνουν προς τη διατήρηση και ανάδειξη του μοναδικού αυτού μνημείου της κοσμικής βυζαντινής ζωής με τρόπο ώστε να απεμπλέκεται και να επισπεύδεται η κατασκευή του μετρό και ταυτόχρονα να αποδίδεται στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη πόλη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, μια αρχαιολογική πλάζα μοναδικής αξίας, που θα μεταμορφώσει το ιστορικό κέντρο προσδίδοντας χαρακτήρα και προσφέροντας πολλαπλά συμβολικά και αναπτυξιακά οφέλη» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Χρήστος Καράμπελας

Χρήστος Καράμπελας

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *