Search
Friday 20 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Σφαλιάρα στους προβοκάτορες-Απάντηση της GPO για τα χθεσινά στοιχεία

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ 19/06/2015
ΟΧΙ στους προβοκάτορες “ψηφισε” η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO… Μετά τα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τα οποία  έρευνα της εταιρείας δείχνει προβάδισμα του «ΝΑΙ» έναντι του «ΟΧΙ».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα χθες στοιχεία, το «ΝΑΙ» συγκεντρώνει ποσοστό 43,3%, ενώ απαντά «ΟΧΙ» το 39,9%. Την αντίδραση της εταιρείας προκάλεσε το όλο γεγονός και για αυτό το λόγο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Εν αγνοία της GPO και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της εταιρίας, δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης αποσπασματικά ευρήματα τμήματος έρευνας σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Για το γεγονός αυτό, η GPOδηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των συμφερόντων της.

Επισημαίνουμε ότι ο νόμος επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών με τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ερευνών – δημοσκοπήσεων. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο και τη συμμετοχή των εταιριών δημοσκοπήσεων, όπως ο νόμος ορίζει. Αυτό ισχύει πάντοτε, αυτό πρέπει να ισχύσει και τώρα μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση του ελληνικού λαού.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *