Search
Wednesday 25 May 2016
  • :
  • :

Μ. Θεοδωράκης: Λυπάμαι για Τσίπρα, η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στο ΒΗΜΑ 99,5 για το βιβλίο του, το έργο του, τη μουσική, την Ελλάδα, την αριστερά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Κανείς δεν αγάπησε την Ελλάδα όσο εγώ. Όσοι πόνεσαν και αγάπησαν την Ελλάδα είναι νεκροί, δεν ξέρω αν είναι καλό που εγώ είμαι ζωντανός» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαιώνει ότι σκέφτεται τα επόμενα τραγούδια και βιβλία:

«Η μουσική είναι ζηλιάρα και δεν σε αφήνει να κάνεις κάτι άλλο» σημειώνει.

Για τον πρωθυπουργό δεν κρύβει τα λόγια του: «Λυπάμαι για τον Τσίπρα, γιατί η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο, η κυβέρνηση της αριστεράς θα πάει πίσω την Αριστερά και την Ελλάδα».

«Ο Τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ, εδώ, επάνω. Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό. Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι.»

Για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο μουσικοσυνθέτης δεν κρύβει την απαισιοδοξία του: «Η Ευρώπη αυτή δεν έχει σχέση με την Ευρώπη που ξέραμε, είναι όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών».

* Το βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη λέγεται «Διάλογοι στο Λυκόφως», 90 συνεντεύξεις (εκδόσεις ΙΑΝΟΣ).

Πηγή: tovima.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *