Search
Tuesday 24 May 2016
  • :
  • :

O Chrome θα βάλει μπλόκο στο Adobe Flash

CHROME
Μάουντεν Βιου, Καλιφόρνια: Με μία μάλλον αναμενόμενη κίνηση η Google, πρόκειται να απενεργοποιήσει την αυτόματη αναπαραγωγή Flash από τον Chrome, στη συντριπτική πλειοψηφία των δικτυακών τόπων, προς το τέλος του έτους.

Ήδη η Google έχει σταματήσει την αυτόματη αναπαραγωγή «μη ουσιώδους» περιεχομένου Flash -κυρίως διαφημίσεων- στον Chrome.

Από το τέταρτο τρίμηνο του 2016, κάθε φορά που σε μία ιστοσελίδα υπάρχει διαθέσιμη εκδοχή HTML 5 αυτή θα επιλέγεται αυτόματα.

Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, ο χρήστης θα ερωτάται για την ενεργοποίηση του Flash κατά την πρώτη φορά που επισκέπτεται την ιστοσελίδα.

Για τη μείωση της ενόχλησης των χρηστών, θα μπουν σε «λευκή λίστα» τα δέκα κορυφαία site που εξακολουθούν να βασίζονται σε τεχνολογία Adobe Flash.

Αυτά, προς το παρόν, είναι τα εξής:

● YouTube.com
● Facebook.com
● Yahoo.com
● VK.com
● Live.com
● Yandex.ru
● OK.ru
● Twitch.tv
● Amazon.com
● Mail.ru

Η Google προσδοκά ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους δικτυακούς τόπους θα έχουν περάσει σε HTML 5 μέχρι την πλήρη ενεργοποίηση του μπλόκου της στο Flash.

Η αλλαγή θα ξεκινήσει από τον Chromium, την έκδοση ανοιχτού κώδικα του Chrome, και θα περάσει στις σταθερές εκδόσεις του browser της Google εντός του 2017.

Πηγή: philenews.com, Φωτογραφία: technobezz.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *