Search
Saturday 21 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ο καλός και ο κακός μπάτσος και η Ελλάδα

EUROGROUP
Το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου επέλεξε να παίξει σήμερα η Ευρώπη με την Ελλάδα. Με τη διαφορά ελάχιστων ωρών άλλα είπε το Eurogroup, άλλα ο Γιούνκερ με τον Τουσκ και η Σύνοδος Κορυφής.

Το ρόλο του καλού μπάτσου ανέλαβε το Eurogroup. Οι δηλώσεις Νταισενμπλουμ σε πολύ ήπιους τόνους ήταν αρκετά ενθαρρυντικές, ενώ στο κείμενο που εξέδωσε η ευρωομάδα των υπουργών Οικονομικών αναφέρεται πως “ο πρόεδρος του Eurogroup θα ζητήσει από τα θεσμικά όργανα – την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – την αξιολόγηση και την ανάλυση των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας και τη βιωσιμότητα του χρέους. Μετά την αξιολόγηση η Ευρωομάδα θα είναι σε θέση να λάβει απόφαση σχετικά με το αν οι επίσημες διαπραγματεύσεις μπορούν να αρχίσουν”.

Αντιθέτως ο Γιούνκερ που έχει ακούσει…τα σχολιανά του από το διεθνή τύπο τις τελευταίες μέρες θιγμένος άρχισε να γαβγίζει… Αυτός, η Μέρκελ και η υπόλοιπη παρέα της Συνόδου Κορυφής ανέλαβαν το ρόλο του κακού μπάτσου που με φοβέρες προσπαθεί να πετύχει αυτό που θέλει. Να καταβάλει τον αντίπαλό του…Για αυτό και τα τελεσίγραφα για συμφωνία ή οριστικό Grexit μέχρι την Κυριακή.

Αλλά το πόσο ψεύτικα είναι αυτά τα τελεσίγραφα φάνηκε από άλλου για όποιον ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις. Τα είπε όλα ο Ολάντ…. “Όποια συμφωνία κι αν προκύψει πρέπει να εγκριθεί από το γαλλικό κοινοβούλιο” είπε ο Γάλλος πρόεδρος. Και προφανώς όχι μόνο από το γαλλικό… Κατά συνέπειαν έχει κι άλλο δρόμο μετά την Κυριακή κι ας τρώνε τις σάρκες τους οι Μερκελ, Γιούνκερ και ΣΙΑ….




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *