Γυναίκα και λιτός βίος

ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΟΥΝΙΑ
Της Μαριάνθης Θηβαίου

Στη σημερινή εποχή, που όλα φαίνονται να έχουν πάρει μια ανατρεπτική πορεία, είναι σίγουρο πως και οι γυναίκες είναι αναγκασμένες να κάνουν συμβιβασμούς. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε πράγματα αντίθετα από τη φύση της. Η γυναίκα, γενικά θέλει να προσέχει τον εαυτό της, να τον φροντίζει και να καλλωπίζεται. Επομένως, δυσκολεύεται σε μία εποχή που απαιτεί το λιτό βίο και την ιεράρχηση των αναγκών.

Ξεκινώντας από τα πιο απλά πράγματα, όπως το φαγητό, ή καλύτερα θα λέγαμε το πιο εκλεπτυσμένο φαγητό, επιθυμεί να φροντίζει τα αγαπημένα της πρόσωπα και να τα ικανοποιεί, αλλά σε αυτό σήμερα τίθενται κάποια όρια. Βέβαια και όσον αφορά και σε άλλες δραστηριότητες του σπιτιού, πρέπει να σκέφτεται τι πραγματικά είναι αναγκαίο και να αποφεύγει τη σπατάλη χρημάτων.

Περνώντας σε ένα πιο «ευαίσθητο» θέμα, την ομορφιά, δυστυχώς και εκεί υπάρχουν εμπόδια. Από τη φύση της η γυναίκα αγαπάει την περιποίηση του σώματος και του προσώπου και γοητεύεται από τα προϊόντα ομορφιάς. Έτσι θέλει να αγοράζει και να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν καλύτερα προϊόντα. Αυτά όμως απαιτούν χρήματα, σε μία εποχή που δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες «επενδύσεις», με αποτέλεσμα την απογοήτευσή της.

Ίσως όμως θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους περιορισμούς αυτούς θετικότερα. Είναι σίγουρο ότι από κάθε δυσκολία, επέρχεται ένα μάθημα ζωής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν θα διδαχθεί πως πρέπει να θέτει προτεραιότητες στις επιθυμίες της και να κρίνει τις επιλογές της. Μέσα από αυτή την διαδικασία, θα μάθει όχι μόνο να πειθαρχεί στον εαυτό της αλλά και να πράττει λαμβάνοντας υπ’ όψη όσα συμβαίνουν γύρω της και τις πραγματικές της ανάγκες.

Μάλιστα είναι πιθανό να αποκαλεστεί αυτό «δοκιμασία». Πράγματι όμως, κατανοώντας την γυναικεία ιδιοσυγκρασία μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι. Είναι όμως ευκαιρία να επικεντρωθεί σε άλλα και πιο σημαντικά, θα λέγαμε πράγματα. Αυτά είναι η οικογένεια και η βελτίωση των σχέσεων της με αυτήν, η αγάπη, η βοήθεια στον συνάνθρωπο και η προσωπική βελτίωση. Τέλος, είναι σίγουρο ότι θα νικήσει και σε αυτή την δοκιμασία και θα νιώσει ακόμη πιο δυνατή, έχοντας αναθεωρήσει κάποια βασικά πράγματα.

Φωτογραφία: janethefontes.blogspot.com

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *