Επικαιρότητα

Η ομορφιά της απλότητας

ΔΕΙΛΙΝΟ
Βρίσκεται παντού, σε όποιον δρόμο και αν κοιτάξεις, σε όποιο σημείο του ουρανού σηκώσεις το βλέμμα, σε όποιο λουλούδι και αν μυρίσεις, σε όποια θάλασσα και αν κολυμπήσεις. Ζούμε σε ένα κόσμο τόσο τρομακτικό, όσο και πανέμορφο και η ομορφιά του έγκειται στην απλότητα με την οποία είναι φτιαγμένος. Μπορεί να μη γίνεται αντιληπτό με τη πρώτη ματιά, αλλά αν παρατηρήσεις τον τρόπο με τον οποίον κινούνται τα σύννεφα, τις συγχρονισμένες κινήσεις ενός σμήνους πουλιών όταν πετάνε, τον μελωδικό τρόπο με τον οποίον κινούνται τα φύλλα των δέντρων όταν τα αγγίζει ο αέρας, θα καταλάβεις ότι όλα γύρω μας ζουν και εξελίσσονται με τον πιο απλό τρόπο που θα μπορούσαν.

Όταν όλοι μας έχουμε κάνει το άγχος δεύτερη φύση μας, τις έννοιες μόνιμες κάτοικους του μυαλού μας και τις ευθύνες αμείλικτους δυνάστες μας, απορώ πόσοι από εμάς μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία να αναρωτηθούν πόσο μικροί και ασήμαντοι είμαστε μέσα στο σύμπαν και πόσο χρόνο από τη ζωή μας χάνουμε για να γίνουμε μεγάλοι και σημαντικοί για τους λάθος λόγους.

Η ομορφιά στη ζωή εντοπίζεται σε ένα χαμόγελο, στα πρώτα βήματα ενός παιδιού, στην αγκαλιά των αγαπημένων μας προσώπων, στη μυρωδιά του χώματος στα πρωτοβρόχια, στα χρώματα του ουρανού όταν δύει ο ήλιος. Εντοπίζεται σε μέρη που δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις, σε καταστάσεις που δεν χρειάζεται να προγραμματίσεις και σε στιγμές που δεν αγοράζονται με χρήματα.

Τα πιο απλά είναι και τα πιο αξιοσημείωτα, αυτά που χαράζονται στη μνήμη μας για πάντα και που ανακαλούμε σε κάθε δύσκολη ώρα προκειμένου να παίρνουμε δυνάμεις και να ξεπερνάμε τις ανωμαλίες που προκύπτουν στη ζωή μας. Γιατί εννοείται ότι η πορεία μας δεν είναι ομαλή σε αυτόν τον κόσμο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και περίπλοκη.

Απλοποίησε τη ζωή σου, διέγραψε τα κακώς κείμενα και ό, τι δεν σε ευχαριστεί, ζήσε για το σήμερα και μη σκέφτεσαι τί θα φέρει η αυριανή ημέρα. Νιώσε πως είσαι ένα πολύ μικρό κομμάτι ενός σύμπαντος που υπήρχε πριν από εσένα και θα υπάρχει και μετά από εσένα.

Ζήσε με αισιοδοξία ακόμα και τις μέρες που νιώθεις απελπισμένος και επέλεγε να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων ακόμα και αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. Επέλεξε να ζεις απλά και ουσιαστικά, χωρίς ανάλυση των πάντων μέχρι τελικής πτώσεως και χωρίς μόνιμο άγχος για τους πάντες και τα πάντα. Η ζωή είναι απλή. Ζήσε την όπως της αξίζει, αλλά κυρίως όπως αξίζει σε σένα.

Φωτογραφία: simplify2x.com

Σοφία Φωτοπούλου

Σοφία Φωτοπούλου

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *