Επικαιρότητα

Μαραθοκεφτέδες

marathokeftedes

Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά

2 ματσάκια μάραθο ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

150 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 gr καλαμπόκι βρασμένο

2 μικρές ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο

100 gr φέτα

100 gr γραβιέρα

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

3 κουταλιές σούπας ούζο

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

λίγο νερό

λάδι για τηγάνισμα

 

Διαδικασία

Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (μάραθο, κρεμμύδι, καλαμπόκι, ντομάτες, δυόσμο, τυριά, αυγά, ούζο, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι) και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε σιγά-σιγά λίγο νερό, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός

Ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να είναι καυτό. Βάζετε κουταλιές από το μείγμα μέσα στο καυτό λάδι, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να τηγανιστούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βγάζετε τους μαραθοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τους σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους είναι το ίδιο νόστιμοι.

Φωτό: nzwomansweekly.co.nz

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *