O Homo Sapiens, το Bitcoin και το I owe you (IOU)

HOMO SAPIENS
Την ίδια στιγμή που, το εικονικό χρήμα – Bitcoin – είναι και επισήμως εμπόρευμα, όπως το αργό πετρέλαιο ή το σιτάρι, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων σε Εμπορεύματα (CFTC) και το ευρώ ήταν και παραμένει εμμονικά μια λογιστική μονάδα κλειδωμένων ισοτιμιών, κάποιοι νεοέλληνες, το γένος Αυστραλοπίθηκου, δημόσια κατηγόρησαν και κατηγορούν για εσχάτη προδοσία τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, όταν επί υπουργίας του, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ενώ οι Ευρωπαίοι «εταίροι» είχαν αλλά και συνεχίζουν να έχουν, καθώς φαίνεται από δημόσιες τοποθετήσεις τους, προαποφασίσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θα επιχειρούσε τη δημιουργία παράλληλου νομίσματος μέσω των IOU (I owe you) ως μέσο για να τον βγάλει από την αδιέξοδη οικονομική κρίση….

Προσωπικά κατηγορώ όλους αυτούς τους νεοέλληνες Αυστραλοπίθηκους για εσχάτη άγνοια και βλακεία που τον 21ο αιώνα καταδικάζουν τη χώρα τους σε μεσαιωνικής ιστορικής πραγματικότητας απόψεις….. Δυστυχώς, όντας λαός παπαγάλων, ακόμα δεν έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε…. Χωρίς κριτικό πνεύμα γίνεται; Δεν γίνεται!

Δεκαετίες πίσω η Ευρώπη σε σχέση με τις ΗΠΑ, εκατονταετίες η Ελλάδα….

Εξού και η απορία μου, Γιάνη, ακόμα και εάν καταλάβαιναν τι έλεγες και συναινούσαν σε αυτό, με ποιους από όλους αυτούς τους Αυστραλοπίθηκους νεοέλληνες θα το υλοποιούσες;

Ανάμεσα σε τόσους Αυστραλοπίθηκους, ξαφνικά αισθάνομαι την ανάγκη να φωνάξω μαζί με τον Pete Shelley, από τη δεκαετία του 1980, I don’t wanna classify you, Like an animal in the zoo, But it seems good to me to know, That you’re Homosapien too….. Καλά θα κάνετε να φωνάξετε και εσείς μαζί μου….. Δεν είναι κακό….

Καλή ακρόαση…..

Φωτογραφία: arf.berkeley.edu

Γιάννης Κίτσος

Γιάννης Κίτσος

Σύμβουλος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *