Επικαιρότητα

Παιδί και χορός

ΧΟΡΟΣ, ΠΑΙΔΙΑ
Γονείς έρχεται η στιγμή που αναρωτιέστε τί χόμπυ να κάνει το παιδί σας και για γυμναστική αλλά και για όξυνση των κοινωνικών του ικανοτήτων. Ο χορός (κάθε είδους) συνδυάζει τη φυσική εκγύμναση με την πνευματική. Η συναναστροφή με άλλα παιδιά που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα τα βοηθά να διαμορφώσουν έναν ολοκληρωμένο και υγιή χαρακτήρα. Μαθαίνουν να εκφράζονται, να πειθαρχούν, να θέτουν στόχους.

Ποιά είναι λοιπόν η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα κορίτσι ή αγόρι χορό; Ποιό είναι το κατάλληλο είδος; Πού θα απευθυνθώ; Τί να προσέξω; Θα απαντησουμε αμέσως σε αυτά τα ερωτήματα!

Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει το “μικρό” σας χορό είναι πέντε ετών, καθότι τότε είναι ικανό να καταλαβαίνει και να ακολουθεί τα παραγγέλματα του δασκάλου, αλλά και για να μπορεί να πειθαρχεί στις διαδικασίες μιας τάξης. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει χορό και σε μαγαλύτερη ηλικία. Για τις ηλικίες κάτω των 5 ετών κατάλληλη είναι η μουσικοκινητική αγωγή.

Όταν σκεφτόμαστε χορό και παιδί, αναμφίβολα το μυαλό μας πηγαίνει στο κλασικό μπαλλέτο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το είδος που μπορεί να ακολουθήσει το παιδί σας. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος το λάτιν και οι ευρωπαικοί χοροί οι οποίοι μεταξύ άλλων συμβάλλουν πολύ στην ανάπυξη των κοινωνικών ικανοτήτων των παιδιών. Κατάλληλα είδη επίσης είναι το hip hop, το flamenco αλλά και οι παραδοσιακοί μας ελληνικοί χοροί.

Για μαθήματα μορείτε να απευθύνεστε σε νόμιμες σχολές χορού: κλασικού χορού για το μπαλλέτο και στις σχολές latin για τους υπόλοιπους χορούς. Μην ξεχνάτε ότι έχετε το δικαίωμα να κάνετε δοκιμαστικό μάθημα για να δείτε εαν ταιριάζει στο παιδί και κυρίως εαν του αρέσει το αντικείμενο και το περιβάλλον. Επιπλέον είναι πολυ σημαντικό οι σχολές στις οποίες θα απευθυνθείτε να απαρτίζονται από δασκάλους πλήρως καταρτισμένους και γύρω από το χορό που διδάσκουν αλλά και παιδαγωγικά.

Αξίζει να το δοκιμάσετε! Θα δείτε ότι είναι μια θαυμάσια επιλογή για το παιδί σας…

Φωτογραφία: childrensdancefoundation.wordpress.com

Μάρω Σκλαβούνου

Μάρω Σκλαβούνου

Καθηγήτρια Χορού


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *