Επικαιρότητα

Βανέσσα Νομικού: Ο χορός είναι έκφραση συναισθημάτων

ΒΑΝΕΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ
Βανέσσα Νομικού… Μας υποδέχτηκε, με μια μεγάλη προσφορά, σε έναν υπέροχο χώρο που αποπνέει ενέργεια και πάθος – στη σχολή της – με θερμό χαμόγελο και μια ματιά γεμάτη δημιουργικότητα! Είναι πασίγνωστη στο χώρο των latin χορών στην Ελλάδα και όχι μόνο, αφού ήταν από τις πρώτες Ελληνίδες χορεύτριες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στα πιο λαμπερά φεστιβάλ και διαγωνισμούς χορού παγκοσμίως. Πλέον συνεχίζει να χορεύει σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό, είναι κριτής και διεθνής εξετάστρια και φυσικά δίνει τα φώτα της στους μαθητές της σχολής της. Ας μας τα πει όμως και η ίδια:

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο χορός τον κάθε μη επαγγελματία χορευτή;

Β.Ν: Ο χορός είναι μια μορφή άσκησης που εξασκεί ταυτόχρονα και το σώμα και το μυαλό. Η κίνηση του σώματος σε συνδυασμό με το άκουσμα μιας μουσικής είναι αυτό που κάνει το χορό «τέχνη». Μ’ αυτόν λοιπόν τον τρόπο μπορεί ο καθένας να ασκηθεί, να εκτονωθεί, να εκφραστεί και μέσα από τη διασκέδαση να αποκτήσει αρμονία ψυχής και σώματος. Είναι ο καλύτερος τρόπος άσκησης ανεξαρτήτου ηλικίας! Μάλιστα για να ενθαρρύνω τον κόσμο να ασχοληθεί με το χορό θα κάνω μια προσφορά σε όλους τους αναγνώστες του dotnews.gr.

Προσφορά

Όλοι όσοι πάρετε τηλέφωνο -210 623 0709- στις 22 και 23/09/2015 από τις 15:00 έως τις 23:00 θα έχετε 50% έκπτωση στο ομαδικό μάθημα της επιλογής σας!

Πώς επέλεξες να ασχοληθείς με το χορό και συγκεκριμένα με τους latin και ballroom χορούς;

Β.Ν: Μου άρεσε να χορεύω από πολύ μικρή και η επιλογή μου να ακολουθήσω τους latin και ballroom ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένη. Μέσα απ’ αυτούς τους χορούς έχεις τη δυνατότητα να εκφράζεις διαφορετικά συναισθήματα ανάλογα το χορό που χορεύεις. Αυτή λοιπόν η ποικιλομορφία είναι συναρπαστική και αυτό το αντιλαμβάνεσαι απ’ την πρώτη κιόλας επαφή σου με τους χορούς αυτούς.

Έχεις συμμετάσχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ χορού με διακρίσεις. Πες μας μία εμπειρία που σε σημάδεψε.

Β.Ν: Όλα τα φεστιβάλ χορού, είτε Πανευρωπαϊκά είτε Παγκόσμια, είναι δυνατές εμπειρίες που γεμίζουν τη ζωή και το μυαλό σου. Θα επιλέξω δύο αγώνες που ήταν πολύ σημαντικοί για μένα και υπήρξαν και σταθμοί για τη μετέπειτα πορεία μου, το Παγκόσμιο στο Cape Town South Africa (8η θέση) και το World Masters στην Αυστρία (17η θέση).

Εκτός από δασκάλα και αθλήτρια χορού είσαι και κριτής σε διαγωνισμούς. Τι είναι αυτό που καθορίζει την κρίση σου;

Β.Ν: Η κρίση ενός επαγγελματία χορευτή βασίζεται πάντα σε κάποιους κανόνες όπως timing , posture, musicality κ.λπ., αλλά υπάρχει και το υποκειμενικό στοιχείο του πώς βλέπεις το κάθε ζευγάρι και μεμονωμένα και σε σχέση με το σύνολο. Την κρίση μου λοιπόν, την καθορίζουν αυτοί οι δύο παράγοντες, το αντικειμενικά «σωστό» και το υποκειμενικά «ωραίο». Μην ξεχνάμε ότι ο χορός είναι το φανέρωμα της ομορφιάς..!

Έχεις μία επιτυχημένη σχολή χορού. Ποια είναι τα βασικά συστατικά αυτής της επιτυχίας;

Β.Ν: Το πρώτο βασικό συστατικό είναι η γνώση. Η γνώση σε βοηθάει να «παράγεις» καινούργιους χορευτές και να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχοντας λοιπόν πιστοποιημένα πτυχία σε όλα τα επίπεδα American και International style, φροντίζω να πλαισιώνω τη σχολή με συνεργάτες εξίσου καταξιωμένους και έμπειρους. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα της σχολής μπορεί να διδάξει από τον πιο μικρό σε ηλικία φίλο μας, μέχρι τον πιο μεγάλο, καθώς επίσης να δώσει και επαγγελματικά διπλώματα, διεθνώς αναγνωρισμένα, της DVIDA και IDTA.

Αυτό σημαίνει ότι η σχολή απευθύνεται και σε παιδιά αλλά και σε άτομα που θέλουν να ακολουθήσουν επαγγελματικά το χορό.

Β.Ν: Βεβαίως, υπάρχουν τμήματα για όλες τις ηλικίες (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων) καθώς και επαγγελματικά προγράμματα. Η ιδιότητά μου εξάλλου ως επίσημη εξετάστρια της Dance Vision (official examiner DVIDA) σε όλα τα επίπεδα δίνουν τη δυνατότητα στους νέους χορευτές να δώσουν εξετάσεις και να πιστοποιηθούν ως επαγγελματίες χορού, από τον μεγαλύτερο οργανισμό της Αμερικής.

Πού να απευθυνθεί και τι να προσέχει ο κόσμος που θέλει να μάθει χορό;

Β.Ν: Ο καθένας που θέλει να ασχοληθεί με το χορό πρέπει να βρει μία σχολή στην περιοχή που επιθυμεί και να καλύπτει τα θέλω του μέσα από τα προγράμματα που έχει η σχολή. Αυτό που πρέπει να προσέχει ο κόσμος είναι ότι το «πολύ φθηνό» δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο. Σίγουρα έχει αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης και από τις σχολές χορού, αλλά η ποιότητα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα κάθε ενδιαφερόμενου.

Τι γνώμη έχεις για τα show χορού στην τηλεόραση;

Β.Ν: Τα show στην τηλεόραση έχουν φέρει τον κόσμο πιο κοντά στους latin και ballroom χορούς, καθώς οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν αυτοί οι χοροί. Από την άλλη, λειτουργούν και λίγο αποτρεπτικά, γιατί στα πλαίσια της τηλεθέασης παρουσιάζουν αυτούς τους χορούς «εξεζητημένους» με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ενώ στην πραγματικότητα το σύστημα διδασκαλίας είναι τέτοιο που μπορεί ο οποιοσδήποτε να μάθει εύκολα και γρήγορα, χορεύοντας πάντα αξιοπρεπώς.

Ποιά είναι τα μελλοντικά καλλιτεχνικά σου σχέδια;

Β.Ν: Τα μελλοντικά σχέδια είναι η προώθηση της πρόσφατα μεταφερόμενης σχολής μου στην Κηφισιά – Κολοκοτρώνη 10 εμπορικό κέντρο Κερασιές – και η συνέχιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των ιδιοτήτων μου σα χορεύτρια, δασκάλα, αθλήτρια, κριτής, χορογράφος, εξετάστρια.

Τι σου δίνει έμπνευση;

Β.Ν: Έμπνευση μου δίνει ο ίδιος ο χορός, που αποκρυσταλλώνει τα συναισθήματά μου και με ανακουφίζει σαν άνθρωπο!

Ομάδα Σύνταξης

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *