Search
Friday 20 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τι έχει γίνει μέχρι τώρα στις Βρυξέλλες κόντρα στην προπαγάνδα των ελληνικών μίντια

EUROGROUP
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:50: Εν τέλει, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συναντηθούν και πάλι το Σάββατο, σε αυτό που αποκαλέστηκε ως η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Η Άγγελα Μέρκελ μιλώντας στο ΕΛΚ επισήμανε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί μια συμφωνία πριν από το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, αυξάνοντας τους φόβους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:49: Μια νέα συνεδρίαση του Eurogroup έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, με την ελπίδα ότι μια συμφωνία για την Ελλάδα μπορεί να υπάρξει τελικά πριν τις 30 Ιουνίου.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε μετά τη διακοπείσα συνάντηση ότι ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών διαφώνησαν με τα θεσμικά όργανα σχετικά με προτεινόμενες αλλαγές στις ελληνικές προτάσεις, και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο μέχρι να υπάρξει συμφωνία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:09: O Γιάνης Βαρουφάκης εγκατέλειψε το κτίριο – μέσω του χώρου Τύπου, προκαλώντας συνωστισμό των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης. Αποχωρώντας ο Έλληνας υπουργός είπε με νόημα ” Να έχετε μια καλή μέρα. Θα έχουμε και εμείς μια”…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:01: Dijsselbloem: οι προτάσεις ήρθαν πολύ αργά
O επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, δήλωσε πως οι νέες προτάσεις από την Ελλάδα ήρθαν πολύ αργά προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει ορθή αξιολόγηση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι πιστωτές “θα ρίξουν μια τελευταία ματιά στις τελευταίες ελληνικές προτάσεις που ήρθαν πολύ αργά” είπε.
Ο Dijsselbloem επισήμανε ότι τα θέματα είναι τόσο τεχνικά, που είναι άσκοπο να κρατήσει τους υπουργούς στις Βρυξέλλες, ενώ τεχνικοί εμπειρογνώμονες θα έχουν αναλάβει την ευθύνη αξιολόγησης των νέων προτάσεων . “Η πόρτα παραμένει ανοικτή για την ελληνική πλευρά να έρθει με νέες προτάσεις ή να αποδεχθεί ό, τι είναι στο τραπέζι.” είπε
Επέμεινε ότι δεν θα ειναι εύκολο: «Είμαστε σε μια σειρά από ζητήματα αρκετά μακριά Γι ‘αυτό πρόκειται να είναι δύσκολο” ανέφερε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:52: H Επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: «Μας δόθηκε μια πρόταση των ελληνικών κομμάτων την τελευταία στιγμή. Πρέπει να δουμε κάποια περισσότερη δουλειά για να εξετάσει τις προτάσεις τους, για να δουμε πώς μπορουμε να συμβιβαστουμε». Και πρόσθεσε: «Θέλουμε πραγματικά να δείξουμε ευελιξία και θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν φιλικότερη προς την ανάπτυξη η συμφωνία και θέλουμε να λειτουργήσει, αλλά πρέπει να είναι ισορροπημένη».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:04: Εν τω μεταξύ, μια σειρά από αναφορές από τον Εκπρόσωπο του ΔΝΤ σήμερα σημειώνουν ότι οι πιστωτές μας έχουν κοινή στάση, αλλά δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους στην Ελλάδα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:58: Παίζουμε τον παπά με την επανέναρξη του Euogroup. Ίσως η διακοπή του Eurogroup να αποδειχθεί μόνο μια σύντομη παύση και οι υπουργοί Οικονομικών να επιστρέψουν πίσω στο τραπέζι. Σε σύγχυση οι Ευρωπαίοι… Μετά από τη συζήτηση ότι οι συνομιλίες ανεστάλησαν, αλλά επρόκειτο να επανεκκινήσουν, τώρα ακούγεται πως τελείωσαν ι για την ημέρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:05: Τσίπρας: μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό.
Σε σχετική ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν ξέρω». Πάντως πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος και τα δύο μέρη θα έρθουν σε συμφωνία.
“Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε συμβιβασμό που θα βοηθήσει την Ευρωζώνη και την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση.”
Και προσθέτει ότι ο ίδιος θεωρεί ότι οι τρέχουσες προτάσεις (όποια και αν είναι) είναι μια “καλή βάση για μια συμφωνία.”

Το Eurogroup ανεστάλη επ’ αόριστον”
Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 24 ώρες, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών κατέρρευσε. Το Bloomberg αναφέρει ότι η Ευρωομάδα μπορεί κάλλιστα να συνέλθει εκ νέου όταν θα έχει λάβει νέα βελτιωμένη ελληνική πρόταση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:44: Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εισερχόμενη στη σύνοδο κορυφής, δεν ακούστηκε αισιόδοξη. Είπε: «Έχω την εντύπωση ότι έχουμε υποχωρήσει, όσον αφορά την Ελλάδα, αλλά αυτό είναι θέμα για τους υπουργούς Οικονομικών όχι για τους ηγέτες που εμπλέκονται”.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:28: Ακατάσχετη και αβάσιμη φημολογία μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Παυλόπουλου για παραίτηση και εκλογές!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:26: Πριν από λίγα λεπτά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε για την Ελλάδα:
“Μπορώ να πω μόνο ότι το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και σίγουρα θα χρειαστεί πολλές ώρες. Οι τελευταίες ώρες ήταν πραγματικά κρίσιμες, αλλά έχω ένα καλό προαίσθημα ότι σε αντίθεση με τις τραγωδίες του Σοφοκλή”αυτή η ελληνική ιστορία θα έχει αίσιο τέλος. ”

16:15: Σε ένα πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η ενημέρωση. Κι επειδή γελάει ο κόσμος με τον τρόπο που τα ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες από όσα συμβαίνουν στο Eurogroup, με το εγκάθετο MEGA να μιλάει για εμπλοκή και αντιθέτως την σύγχρονη “Πράβντα” της ΕΡΤ να μιλάει για καλή διάθεση, το dotnews κάνει σούμα το τι έχει γίνει μέχρι αυτήν την ώρα!

Σε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση, λοιπόν:

– Οι πιστωτές έχουν στείλει στην Αθήνα αναθεωρημένο σχέδιο από το πρωί, που περιέχονται ορισμένες παραχωρήσεις για τις συντάξεις και τις μεταρρυθμίσεις ΦΠΑ

– Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανταποκρίθηκε με μια νέα εκδοχή, 30 λεπτά πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 13:00 ώρα Ελλάδος

– Ο  Σόιμπλε λέει ότι οι Έλληνες κάνουν ένα βήμα πίσω από σήμερα, γεγονός που υποδηλώνει πως δε διαφαίνεται οποιαδήποτε συμφωνία. Οι Φινλανδοί  ωστόσο πιστεύουν, ότι οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες για να γεφυρωθούν

– Οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να καταλήξουν σε κάποιο λειτουργικό έγγραφο πριν οι ηγέτες της ΕΕ συναντηθούν στις Βρυξέλλες για σύνοδο κορυφής αργότερα σήμερα

– Η ΕΚΤ φέρεται να έχει συμφωνήσει σε αίτημα από την Τράπεζα της Ελλάδας  για αύξηση στο όριο για κεφάλαια έκτακτης ανάγκης

– Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παραμένει ήρεμη, με άνοδο 0.42pc και τις τράπεζες κάτω κατά -0.08pc

– Ένας εκ των βασικών συμμάχων της Άνγκελα Mερκελ έχει δηλώσει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι “ευτυχής” με ένα Brexit (τη Βρετανία εκτός δηλαδή)




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *