Σιέρα Λεόνε: 11.370 άνθρωποι χτυπημενοι από τον Έμπολα και 3.490 νεκροί-Αύριο εκδήλωση της Action aid

ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, ΕΜΠΟΛΑ
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Δυτική Αφρική βιώνει τη χειρότερη επιδημία του ιού από τότε που εντοπίστηκεΗ ασθένεια έχει γονατίσει τα ήδη ασθενικά εθνικά συστήματα υγείας, ενώ σε ορισμένες χώρες έχουν κλείσει οι κλινικές εξαιτίας του φόβου για τον ιό. Καθώς δεν υπάρχει, προς το παρόν, φάρμακο ή εμβόλιο, ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η επιδημία είναι η πρόληψη.

Η Σιέρα Λεόνε μαστίζεται σχεδόν ένα χρόνο τώρα, από την επιδημία του ιού. Μέχρι σήμερα 11.370 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα και 3.490 έχουν χάσει τη ζωή τους.
Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο αριθμός των κατοίκων που προσβάλλονται από τον ιό έχει περιοριστεί από 50 την ημέρα σε 7, με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται σε πιο αστικές περιοχές, όπως η πρωτεύουσα Freetown.

Η ActionAid στη Σιέρα Λεόνε, μέχρι στιγμής, έχει βοηθήσει περισσότερους από 265.000 ανθρώπους. Βρίσκεται ενεργά στο πεδίο, δουλεύοντας σκληρά και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ενημερώνοντας τον κόσμο για μέτρα πρόληψης κατά του ιού, εκπαιδεύοντας εθελοντές για να ενημερώσουν ακόμα περισσότερους κατοίκους, μοιράζοντας ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά σε κέντρα υγείας, διανέμοντας είδη πρώτης ανάγκης στις πιο ευπαθείς ομάδες και πολλά άλλα.
Αν και η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται τους τελευταίους μήνες, οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι τεράστιες και οποιαδήποτε εισφορά είναι πολύ σημαντική για τη συνέχιση του έργου.

H ομάδα “One Love Team” και φέτος, σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα που μαστίζεται από τον ιό Έμπολα, ζητάει την αλληλεγγύη όλων μας και διοργανώνει μία βραδιά οικονομικής ενίσχυσης, γεμάτη Αφρικανικό χρώμα.

Με στοιχεία διακόσμησης της περιοχής, με αφρικανικούς χορούς και τραγούδια, μουσικές με παραδοσιακά μουσικά όργανα, αλλά και σύγχρονη διασκευή κομματιών με τύμπανα, θα ταξιδέψουμε νοερά κοντά στους φίλους μας στη Sierra Leone, σε μια βραδιά που θα σας μείνει αλησμόνητη.

Συμβολική είσοδος 5€ (στην τιμή δε συμπεριλαμβάνεται ποτό). Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στην ActionAid Hellas και στο έργο της για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα στη Sierra Leone

Ημέρα: Σάββατο, 18 Απριλίου 2015, στις 22:00
Χώρος: Vice Versa
Με την υποστήριξη του redumbrella.gr και του Gingeradio
Μουσική: Say What Crew, GingeRadio producers και African set by Bwana.
Συμμετέχουν: ΠANgea world music center και ENΩΣH AΦPIKANΩN ΓYNAIKΩN.

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *