Κοτόπουλο με πέννες και μπρόκολο

ΠΕΝΝΕΣ, ΜΟΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρές μακρόστενες λωρίδες
200 gr μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο πέννες (ή όποιο άλλο κοντό ζυμαρικό μας αρέσει)

(προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε)

¼ φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί (ξηρό)
200 ml κρέμα γάλακτος
100 gr τυρί gorgonzola κομμένο σε κυβάκια ή όποιο άλλο μπλε τυρί μας αρέσει
100 gr παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

Διαδικασία

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου. T’ αφήνουμε να βράσουν για 2’ – 3’ και μετά τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, για να διατηρήσουν το ωραίο πράσινο χρώμα τους. T’ αφήνουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν τελείως.

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο (ή και το ελαιόλαδο), προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) και το μπρόκολο μέσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο, ανακατεύοντας καλά και αφήνουμε να σιγοψηθούν όλα μαζί για περίπου 5’ – 7’.

Βράζουμε τις πένες al dente. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο μεγάλο τηγάνι με το κοτόπουλο και το μπρόκολο, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα κυβάκια τυριού gorgonzola (προαιρετικά) και ανακατεύουμε ξανά.
Σερβίρουμε καυτό το πιάτο, με τριμμένη παρμεζάνα.

Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε το πιάτο μας και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Φωτογραφία: iatronet.gr

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *