Επικαιρότητα

Πως θα γίνει η συγχώνευση ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ! Όλο το χρονοδιάγραμμα

ΕΚΑΒ
Πρόσω ολοταχώς έχει βάλει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγεία τη συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ΕΚΕΠΥ με το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου υγείας το αργότερο μέχρο τέλος του μήνα αναμένεται να γίνει η μετακόμιση των γραφείων των υπηρεσιών του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ.

Και αυτό γιατί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται αποφασισμένη να καταγγείλει τη σύμβαση μίσθωσης του κτιρίου που στεγάζεται το ΕΚΕΠΥ που υπεγράφη για 99 χρόνια.

Σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανδρέας Ξανθός με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Παναγιώτη Ευσταθίου και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της συγχώνευσης των δυο υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός έδωσε οδηγία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να ολοκληρωθεί η μεταφορά των γραφείων των υπηρεσιών του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ, διότι αφενός πρόκειται για δύο υπηρεσίες άμεσα συνδεδεμένες μεταξύ τους και αφετέρου το κτίριο που στεγάζεται το ΕΚΕΠΥ πρέπει να απελευθερωθεί, καθόσον το Υπουργείο Υγείας θα καταγγείλει τη σύμβαση μίσθωσης που υπεγράφη για 99 χρόνια.
Να σημειωθεί εδώ ότι ήδη τεχνικό κλιμάκιο μελετά τον τρόπο με το οποίο θα γίνει η ενσωμάτωση του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ.

Μετά από την αλλαγή το ΕΚΑΒ αναμένεται να μετατραπεί σε ένα υπερ-οργανισμό το οποίο θα έχει το πρώτο ρόλο στη διακομιδή των ασθενών , στην περίθαλψη τους στα Δημόσια Νοσοκομεία αλλά και στη διαχείριση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
και γενικότερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η κίνηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη από την νέα πολιτική ηγεσία αφού έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε άλλους τομείς της υγείας.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *