Επικαιρότητα

Δείτε τι έγινε στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπ. υγείας! Όλο το παρασκήνιο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης στο υπουργείο υγείας. Ο νέος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής αφού προανήγγειλε ότι θα τα βάλει με όλα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα κατέστησε σαφές ότι μπορεί να μην βλέπει αλλά «ξέρει να ακούει πολύ προσεκτικά».

Την ίδια στιγμή διαμήνυσε ότι το επόμενο διάστημα θα ζητήσει την παραίτηση πολλών στελεχών του υπουργείου υγείας.

«Φεύγει ένας πατρίκιος κι έρχεται ένας πληβείος» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής.
Πάντως ο νέος υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού ο οποίος έχει πολλές προσμονές από την νέα κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι είναι δεινός ακροατής.

«Ξέρετε ότι δεν βλέπω, αλλά δεν ξέρετε ότι ακούω πολύ προσεκτικά» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους φορείς να προσέλθουν σε διάλογο.

Παράλληλα ο νέος υπουργός θυμήθηκε ότι το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου του είχε δώσει εντολή (τότε ο σημερινός υπουργός ήταν σύμβουλος του Γιώργου Γεννηματά) να φτιάξει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) χωρίς διακρίσεις για όλους τους πολίτες.

Παίρνοντας το λόγο ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι η κοινωνία έχει προσμονές και ελπίδες από την νέα κυβέρνηση και αυτό είναι μεγάλη  ευθύνη.Υπάρχουν τόνισε συσσωρευμένα προβλήματα ανεπάρκειες και στρεβλώσεις που θα διορθώσουμε.

Ο αναπληρωτής υπουργός σε δηλώσεις του αμέσως μετά ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα του είναι η αξιοποίηση κονδυλίων ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ για τους ανασφάλιστους. Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η πολιτική του θα κινηθεί σε τρεις άξονες:

ανακούφιση του κόσμου
αναδιάρθρωση της υγείας
ενδυνάμωση όλων των υφιστάμενων δομών

Ο Δημήτρης Στρατούλης από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι το γραφείο του θα έχει έδρα στο υπ.Εργασίας.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *