Επικαιρότητα

Microsoft: 2η ετήσια έρευνα για την επιρροή της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή

Microsoft: 2η ετήσια έρευνα για την επιρροή της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή
Η πλειοψηφία των online χρηστών στις πέντε ανεπτυγμένες αγορές που εξετάστηκαν – Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Η.Π.Α. – και στις επτά αναπτυσσόμενες – Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Τουρκία – ανέδειξε ότι η τεχνολογία έχει βελτιώσει σημαντικά την καθημερινή τους ζωή. Οι χρήστες του internet σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και οι Η.Π.Α. ανησυχούν όλο και περισσότερο σχετικά με τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ιδιωτική τους ζωή και αισθάνονται ότι οι νόμοι για την προστασία τους είναι ανεπαρκείς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανεύρεση καλύτερων προσφορών με την βοήθεια της τεχνολογίας είχε θετική επίδραση αφού επέτρεψε στους online χρήστες να αγοράζουν πιο οικονομικά προϊόντα. Αυτό υποστήριξε το 77% στις ανεπτυγμένες χώρες και το 72% στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ακόμα και στην Κίνα, την λιγότερο ενθουσιώδη χώρα το ποσοστό ήταν 65%.

Σίγουρα η τεχνολογία ενίσχυσε τα κανάλια της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας των εταιρειών, το 2014. Η Ινδονησία και η Βραζιλία είναι από τις χώρες όπου το 80% των χρηστών υποστηρίζει την προαναφερόμενη τάση.

Παρ’ όλα αυτά σε 11 από τις 12 χώρες όπου διεξήχθη η έρευνα της Microsoft, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ιδιωτική τους ζωή είναι κυρίως αρνητικές, ενώ αυτοί που ανησυχούν περισσότερο είναι οι χρήστες σε Ιαπωνία και Γαλλία, όπου το 68% πιστεύει ότι η τεχνολογία είχε ως επί το πλείστον αρνητικές επιπτώσεις στην ιδιωτική τους ζωή.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θέλει καλύτερη νομική προστασία και δηλώνει ότι τα δικαιώματα των χρηστών πρέπει να προστατεύονται από «τοπικούς» νόμους, ανεξάρτητα από το που είναι η βάση της εταιρείας. Οι χρήστες σε Ινδία, Ινδονησία και Ρωσία φαίνεται να είναι αυτοί που ανησυχούν λιγότερο, ενώ σύμφωνα με την έρευνα, σε γενικές γραμμές οι χρήστες στις αναπτυσσόμενες αγορές έχουν λιγότερες ανησυχίες. Στην έρευνα “Views from Around the Globe: 2nd Annual Poll on How Personal Technology is Changing our Lives” συμμετείχαν 12.002 χρήστες.

Ηλίας Αραβαντινός

Ηλίας Αραβαντινός

Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Τεχνολογίας



Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *