Επικαιρότητα

Στο «Μυστικό μουσικό τοπίο» της Άλκηστις Πρωτοψάλτη

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
Ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι σε ένα «Μυστικό Τοπίο» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν σήμερα, αύριο και το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου θα φιλοξενηθούν τρεις μεγάλες συναυλίες της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα κινηθεί σε μουσικά «μονοπάτια» γνώριμα αλλά και πρωτόγνωρα, καθώς εκτός από τις προσωπικές της επιτυχίες, θα προσεγγίσει ερμηνευτικά και κομμάτια ξένων συνθετών που τη συγκινούν ιδιαίτερα.

«Το Μυστικό τοπίο κρύβει την ημέρα και τη νύχτα, έχει πάθος και έκφραση», σημειώνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με αφορμή τις συναυλίες. «Επέλεξα αυτό τον τίτλο γιατί η μουσική έχει φως, ανοίγει μοναδικά περάσματα για να εκφραστεί, μονοπάτια γεμάτα ασπρόμαυρες νότες που χρωματίζουν σιγά σιγά την ψυχή. Τα τραγούδια που θα τραγουδήσω, με συγκινούν, με προκαλούν με τον τρόπο τους με πιάνουν απ’ το χέρι σφιχτά και με οδηγούν σε κόσμους πολύ ιδιαίτερους, φανταστικούς, με μεταφέρουν μαγικά από το παρελθόν στο σήμερα και από το τώρα στο αύριο. Ο ήχος μιας συμφωνικής ορχήστρας σού προσφέρει απλόχερα πληθώρα συναισθημάτων, είναι σαν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, όπου κλείνεις τα μάτια και ακουμπάς».

Το πρόγραμμα των συναυλιών θα περιλαμβάνει λοιπόν ελληνικά και ξένα τραγούδια από δημιουργούς που ενέπνευσαν την γνωστή τραγουδίστρια: Aπό τον κλασικό Σούμπερτ, τους Πιατσόλα και Ρότα μέχρι τους αγαπημένους της σύγχρονους Έλληνες συνθέτες Αντύπα, Κραουνάκη, Σαββόπουλο, Ρεμπούτσικα…

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη εμφανίζεται στη σκηνή του Μεγάρου συνοδευόμενη από τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων που θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός, με τον οποίο η ίδια συναντιέται καλλιτεχνικά για πρώτη φορά.

Συμμετέχουν επίσης η Χορωδία GraduArti (Απόφοιτοι των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων), σε διδασκαλία της Χριστίνας Βαρσάμη – Κούκνη και οι μουσικοί Κώστας Παπαδούκας, Μανώλης Τόμπρος και Ορέστης Καραμπαλίκης.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *