Επικαιρότητα

Οι “Φαρισαίοι υποκριταί” του ΣΥΡΙΖΑ, της Εκκλησίας και των μίντια

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Από τη μία ο εκκλησιαστικός κόσμος φλέγεται κυριολεκτικά μετά την ορθότατη παρατήρηση του Μητροπολίτη Γόρτυνος στους εξουσιαστές για την καθυστερημένη έλευσή τους στην εκκλησία την περασμένη Κυριακή κι από την άλλη η διοικούσα εκκλησία αντί να τραβήξει τα αυτιά των αριστερόστροφων κυβερνώντων συνδιαλέγεται μαζί τους για τις…σχέσεις Εκκλησίας-κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την αβάντα της Εκκλησίας προεκλογικά. Και με το καλημέρα της εκλογής του εμφανίζει δείγματα αλαζονείας. Κάθε κοινός νους “ακούει βερεσέ” τις δικαιολογίες της Προέδρου της Βουλής και των κορακιών των ΜΜΕ πως δήθεν οι πολιτικοί έρχονταν από Αθήνα στη Μεγαλόπολη και καθυστέρησαν στο δρόμο.

Αν επρόκειτο να παραστούν σε κανένα φεστιβάλ νεολαίας ή σε καμιά θεατρική παράσταση θα ήταν στην ώρα τους! Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ εκκλησία αλα κάρτ δεν υπάρχει. Ή την δέχεστε έτσι όπως είναι ή την απορρίπτετε. Η Εκκλησία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζει κάθε λίγο στάση ανάλογα με τις πιέσεις των Βρυξελλών…. Η Εκκλησία είναι 100% και όχι 70-30….

Αλλά το ζήτημα δεν είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα είναι η στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας που όχι μόνο δεν επαίνεσε τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμίας για την στάση του να…αποπάρει τους εξουσιαστές, οι οποίοι το μόνο που ήθελαν ήταν να εμφανιστούν στο…κοινό τους και βρήκαν το ναό σαν σκηνή θεάτρου, αλλά τον καλεί-λέει- και στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο να δώσει εξηγήσεις!

Και την ίδια στιγμή σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος ανταλλάσσει χαμόγελα και φιλοφρονήσεις με τον νέο υπ. Παιδείας που έχει υποστηρίξει ανοιχτά πως Εκκλησία και κράτος πρέπει να έχουν ρόλους διακριτούς. Μια θέση που άλλωστε είναι και η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ πέραν των προεκλογικών “προσκυνημάτων”. Και να τηλεφωνιέται και με την Πρόεδρο της Βουλής για εξηγήσεις….

Αυτό κι αν είναι υποκρισία για την διοικούσα Εκκλησία…

Τρίτη και τελευταία υποκρισία αυτή των μιντιακών ορνίων. Δεν είχαν επιχείρημα κατά του Μητροπολίτη για την εν λόγω πράξη του και ξέθαψαν δηλώσεις από το παρελθόν για να τον “κρεμάσουν στα μανταλάκια” και να τον καταστήσουν γραφικό.

Και στις τρεις περιπτώσεις λοιπόν ταιριάζει μια και μόνο φράση “Ουαι υμίν Φαρισαίοι υποκριταί”!!!!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *