Επικαιρότητα

Ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί

ΤΑΡΑΜΑΣ
Του Γιάννη Κοντού

Είναι ένα έδεσμα το οποίο το καταναλώνουμε συγκεκριμένες μέρες το χρόνο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αυγά ψαριού τα οποία ωρίμασαν σε αλάτι. Παράγεται από αυγά μπακαλιάρου ενώ σπανιότερα από κυπρίνο ή κεφαλόπουλο. Ο ταραμάς με τη συνοδεία λαγάνας έχει κεντρική θέση στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ας δούμε λοιπόν μια ενδιαφέρουσα συνταγή.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά

100 γραμμ. λευκός ταραμάς
100 γραμμ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
50 γραμμ. πράσο (το λευκό μέρος)
350 ml ελαιόλαδο
20 ml λεμόνι, χυμός

Οδηγίες

Σε ένα μούλτι ρίχνεις τα υλικά εκτός από το λάδι και τα αλέθεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταματάς να αλέθεις και προσθέτεις στο μείγμα το μισό λάδι. Ξεκινάς πάλι το άλεσμα για 20 δευτερόλεπτα. Σταματάς να αλέθεις και προσθέτεις το υπόλοιπο λάδι. Αλέθεις για μισό λεπτό και η Ταραμοσαλάτα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *