Επικαιρότητα

Ντοκιμαντέρ που μάχεται ενάντια στην κρίση

"ΕΔΩ ΕΞΩ" ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
«Εδώ Έξω» είναι ο τίτλος ενός ντοκιμαντέρ με άξονα την ανθρώπινη προσφορά, το οποίο ολοκλήρωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος του «Πρωτοβουλία ενάντια στην Κρίση». Το πρόγραμμα αφορά σε δωρεές ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν κατά τα έτη 2012-2015 από οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις σε ανθρώπους που πλήττονταν περισσότερο από την κρίση στην Ελλάδα.

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι η παρουσίαση του αντίκτυπου που είχε η Πρωτοβουλία στην ελληνική κοινωνία, μέσα από βιωματικές αφηγήσεις και πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που βρήκαν έμπρακτη υποστήριξη εν μέσω της κρίσης

Η ταινία έχει διάρκεια 50 λεπτά. Οι 13 οργανισμοί που παρουσιάζονται σε αυτήν είναι οι (με σειρά εμφάνισης): Ινστιτούτο Prolepsis, Μπορούμε, Praksis, Σχεδία, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, Οργάνωση Γη, Κινητές Ιατρικές Μονάδες, Παιδιά της Άνοιξης, Περπατώ, Μουσείο Μπενάκη, Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά (Κολλέγιο Ανατόλια), Orange Grove και Impact Hub Athens.

Οι εν λόγω οργανισμοί είναι απλά ενδεικτικοί του συνόλου και του εύρους της Πρωτοβουλίας, η οποία αφορούσε κυρίως σε προγράμματα Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας, καθώς σε αυτούς τους τομείς η ανάγκη ήταν εντονότερη, ενώ υποστηρίχθηκαν και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Αν και για λόγους οικονομίας χρόνου δεν ήταν δυνατό στο ντοκιμαντέρ να παρουσιαστούν οι πάνω από 220 δωρεές που υλοποιήθηκαν, το ΙΣΝ νιώθει υπερήφανο για όλους τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργάστηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας και για το κρίσιμο και αναντικατάστατο έργο που αυτοί επιτελούν.

Την σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Θωμάς Κιάος, και την παραγωγή η εταιρία AVION Films.

Στο πλαίσιο προώθησης του ντοκιμαντέρ και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού, προγραμματίζεται να σχεδιαστούν ανοιχτές προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά, καθώς και με υπότιτλους στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.snf.org).

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση». Στο πλαίσιο αυτού, από το 2012 έως και σήμερα, εγκρίθηκαν συνολικά πάνω από 220 δωρεές, εκ των οποίων οι 180 περίπου ήταν στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Υγείας, και οι 38 στον τομέα της Παιδείας και της Τέχνης και του Πολιτισμού.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *