Στο 50-50 οι πιθανότητες συμφωνίας, δήλωσε ο Σόιμπλε

Στο 50% υπολόγισε τις πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισήμανε ότι η Ελλάδα γνωρίζει τα πλεονεκτήματα της παραμονής στην Ευρωζώνη.

«Δεν ξέρω ποια θα είναι η έκβαση, είναι 50-50″, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, νωρίτερα σήμερα από τη Φρανκφούρτη, αναφερόμενος στις πιθανότητες συμφωνίας, και τόνισε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της», ενώ σημείωσε ότι καμιά άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να συγκριθεί με την περίπτωση της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η 30ή είναι η 30ή, όχι η 1η Ιουλίου και σχολίασε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, αλλά το ίδιο και η δική μου».

Σε ό,τι αφορά την ουσία των ελληνικών προτάσεων, υποστήριξε ότι πρόκειται μόνο για φόρους και όχι για περικοπές δαπανών και προσέθεσε ότι τα κράτη της Ευρωζώνης δεν μπορούν να ξοδεύουν χωρίς όριο.

ΠΗΓΗ ikypros.com

Ομάδα Σύνταξης
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *