Δείτε πως γίνεται ο εφοδιασμός της αγοράς σε φάρμακα

ΦΑΡΜΑΚΑ
Χωρίς προβλήματα εφοδιάζονται τα φαρμακεία της χώρας καθώς μετά την καταγγελία του προέδρου του ΠΦΣ, Κώστα Λουράντου, ο υπουργός Υγείας επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με όσους εκπροσώπους φαρμακαποθηκών ζήτησαν μετρητά τα χρήματά τους και ζήτησε να …μπουν στο κλίμα των ημερών!

Εν τω μεταξύ, στις 5 απόψε συνεδριάζει το ΔΣ του ΣΦΕΕ με σκοπό να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε όλα τα μέλη του να εφοδιάζουν κανονικά την ελληνική αγορά φαρμάκου.

“Ότι συνέβαινε την Παρασκευή να συμβαίνει και αυτήν την εβδομάδα. Όσοι ήταν οι ασθενείς μέχρι την Παρασκευή, είναι αυτήν την εβδομάδα”, δήλωσε χαρακτηριστικα΄ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, περί τις 7 το απόγευμα, θα υπάρξει και ανακοίνωση που θα εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη των πολυεθνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων στους Έλληνες που δοκιμάζονται. Άλλωστε όλοι προσπαθούν να τηρήσουν αυτήν την δύσκολη εβδομάδα τις ισορροπίες τους καθώς τίποτα δεν αποκλείει να υπάρξει τελικά συμφωνία με τους πιστωτές μας και να μην διεξαχθεί καν δημοψήφισμα…

Κανονικά η προμήθεια φαρμάκων

Απαντώντας στις ανησυχίες εκπροσώπων από συλλόγους ασθενών και μεμονωμένων παραγόντων τις αλυσίδας φαρμάκου, η Φαρμασέρβ Λίλλυ εξέδωσε προ ολίγου ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει ότι η προμήθεια των φαρμάκων της γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται κανονικά.

Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Διονύσης Φιλιώτης, την ανακοίνωση και διαβεβαίωση αυτή απέστειλε και στον ΣΦΕΕ αλλά και στο υπουργείο Υγείας ώστε όλοι να είναι ενήμεροι για τις καλές της προθέσεις αυτές τις δύσκολες για την χώρα ώρες.

Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι θα εξακολουθήσει να εφοδιάζει κανονικά την Ελληνική αγορά με όλα τα φαρμακευτικά της ιδιοσκευάσματα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας τη δεδομένη χρονική στιγμή και γνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η αδιάλειπτη λήψη των φαρμάκων από τους ασθενείς που τα έχουν ανάγκη.

Επιδεικνύοντας τη σοβαρότητα που απαιτείται τούτη την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και συναισθανόμενοι τη βαρύτητα της συνεισφοράς μας, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΦ, τους επαγγελματίες υγείας, τις φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία θα εργαζόμαστε για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακα της Εταιρείας μας σε όλη την Ελλάδα.

Μαρία Μυλωνά

Μαρία Μυλωνά

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *