Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για την οικονομία

ΜΑΞΙΜΟΥ
Στον απόηχο των τελευταίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, στο επίκεντρό της βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και η προώθηση του κυβερνητικού έργου, ενώ είναι πολύ πιθανό μέσα στην ημέρα ή αύριο να συγκληθεί το κυβερνητικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας (ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη) την πρώτη σοβαρή δοκιμασία, έναν μήνα μετά την ισχυρή εκλογική νίκη περνά η νέα κυβέρνηση, τη στιγμή πάντως που το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί «ασφαλείς» λύσεις για έγκαιρες δράσεις σε τρία ανοιχτά μέτωπα.

Το χρηματοδοτικό κενό, οι πιέσεις των δανειστών και οι εσωκομματικοί τριγμοί στο κυβερνών κόμμα συνθέτουν τις τρεις τουλάχιστον «προκλήσεις» στο πολυδαίδαλο παζλ που η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει με συγκεκριμένες κινήσεις, δίνοντας έμφαση στο κρας τεστ των επόμενων 24ώρων.

Και αυτό γιατί η συμφωνία με τους εταίρους ναι μεν δίνει την «ανάσα» των τεσσάρων μηνών για να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να παρουσιάσει τον δικό της «Οδικό Χάρτη» για την έξοδο από την κρίση, αλλά ταυτόχρονα υπενθυμίζει την «εκπνοή» ημερομηνιών σχετικά με τις υποχρεώσεις της χώρας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το βράδυ μπαινόβγαιναν κυβερνητικά στελέχη για να συμμετάσχουν είτε σε όλες είτε σε διαδοχικές συσκέψεις με «φόντο» το κρίσιμο πολιτικοοικονομικό παζλ – αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι το ίδιο διάστημα παρέμεναν παρκαρισμένα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αρκετά κυβερνητικά αυτοκίνητα (μικρού κυβισμού).

ΠΗΓΗ: mignatiou.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *