Επικαιρότητα

Βυσσινάδα

sour_cherry_juice

Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά:
1 κιλό βύσσινο
1 ½ ζάχαρη, ίσως πάρει λιγότερο ή και περισσότερο
1 φακελάκι βανίλια
Το χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε από το βύσσινο τα κουκούτσι και τα περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν πολτός.

Μετράμε με μία κούπα πόσες κούπες πολτό έχουμε βγάλει για να βάλουμε την ανάλογη ζάχαρη (1 κούπα πολτός αντιστοιχεί σε 1 κούπα ζάχαρη).

Στον πολτό ρίχνουμε λίγη από την ζάχαρη την ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες.

Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο το περνάμε από ένα σουρωτήρι πιέζοντας ώστε να μείνουν μόνον οι φλούδες από το βύσσινο. Το μίγμα το βραζουμε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας την ζάχαρη, λίγο νερό (περίπου 2 κ.σ. για κάθε κούπα) και την βανίλια.  Αφαιρούμε τους αφρούς που δημιουργούνται παίρνοντάς τους από τα πλάγια της κατσαρόλας και μέχρι να δέσει το σιρόπι μας όχι πάρα πολύ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
Όταν κρυώσει το βάζουμε σε μπουκάλια.

Φωτό: running.competitor.com

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *