Search
Wednesday 1 June 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Απόβαση στη Σμύρνη με θέα …το Ανατολικό Αιγαίο

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη αποβατική άσκηση των Τούρκων με την επωνυμία «Εφές2016»,  που κορυφώθηκε με το αποβατικό σενάριο στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Σμύρνης-Κουσάντασι.

Το συγκεκριμένο σενάριο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή μόνο Τουρκικών δυνάμεων , καθώς στην άσκηση συμμετέχουν και στρατιώτες από ξένες χώρες, οι οποίες επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερα τύπου  Κούγκαρ, Σικόρσκι και Χιούι. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίθεση από αέρος σε εχθρική περιοχή.  Τα ελικόπτερα μετέφεραν το προσωπικό στην περιοχή Σεφεριχισάρ Ντογάνμπέι τους αποβίβασαν και αποχώρησαν.

Οι στρατιώτες αρχικά δημιούργησαν ένα κλοιό-περιοχή ασφαλείας, αναπτύχθηκαν και εκτέλεσαν βολές και οι στόχοι κατελήφθησαν. Από τα ελικόπτερα κατέβασαν πιο βαριά όπλα ενώ έγινε εκπαίδευσης απομάκρυνσης τραυματισμένου στρατιώτη.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα έχει κινητοποιήσει 8500 στρατιώτες και 50 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα, ενώ σε κάποιες φάσεις της άσκησης θα συμμετάσχουν στρατιώτες από τη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ και την Πολωνία.

Ωστόσο η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, αυτομάτως συνδέει τις αποβατικές ασκήσεις της Άγκυρας με πιθανή ενέργεια σε νησίδα στο Αρχιπέλαγος και πρόκληση θερμού επεισοδίου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *