Search
Friday 2 September 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Το μέλλον των καναλιών που δεν πήραν άδεια

ΔΕΚΤΗΣ
Η διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και μπορεί η αγωνία για τους τέσσερις διεκδικητές να τελείωσε (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Καλογρίτσας, Μαρινάκης), όμως τώρα κορυφώνεται η αγωνία για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που σήμερα είναι σε λειτουργία και στους οποίους απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Το τέλος της διαδικασίας αδειοδότησης σηματοδοτεί τοπίο μεγάλης αβεβαιότητας για εκείνους που μένουν εκτός και εφόσον οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν τις πρώτες ώρες της Παρασκευής οριστικοποιηθούν, αυτό σημαίνει πολύ δύσκολη επόμενη μέρα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Μega, Σταρ, Alpha και Epsilon που ουσιαστικά χάνουν το δικαίωμα εκπομπής και για τους εργαζόμενούς τους.

Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη: «Τα κανάλια τα οποία δεν θα εξασφαλίσουν άδεια μετά από μία μεταβατική περίοδο μάξιμουμ 90 ημερών θα σταματήσουν να εκπέμπουν».

Αυτό σημαίνει πως με την παρέλευση του διαστήματος αυτού κι εφόσον γίνει οριστικοποίηση των υπερθεματιστών των αδειών, τότε μέσα σε 90 μέρες το σήμα των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών θα πρέπει να διακοπεί από την DIGEA και η λειτουργία τους να τερματιστεί.

Ένα πιθανό δείγμα του τι θα ακολουθήσει από την πλευρά αυτή έδωσε ο εκπρόσωπος του STAR στη δημοπρασία, Κάρολος Αλκαλάι, ο οποίος κατά την έξοδό του από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης τόνισε πως «η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη».

Από την άλλη, ο Παναγιώτης Ψυχάρης μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ είπε: «Ακόμη και αν η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή της και ρίξει μαύρο στο σήμα της στη Digea το Mega δεν θα κλείσει. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε, η Nova, o ΟTETV, το Ιντερνετ. Το Μega θα συνεχίσει να υπάρχει και να παράγει πρόγραμμα».

Ο Ιβάν Σαββίδης εξερχόμενος από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ρωτήθηκε για αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια αναφέροντας «Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των media».

Πηγή: sofokleousin.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *