Search
Tuesday 30 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Υπό το βλέμμα του Big Brother ξεκινά η δημοπράτηση τηλεοπτικών αδειών

MEDIA
Λίγο μετά τις 7.00 άρχισαν να προσέρχονται στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των καναλιών κρατώντας βαλίτσες στο χέρι.

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί η προετοιμασία για τη διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με  κορδέλες.

Λίγο μετά τις 7.00 άρχισαν να προσέρχονται στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των καναλιών κρατώντας βαλίτσες στο χέρι. Αφού φτάνουν στο χώρο, περνούν από αυστηρούς ελέγχους. Οι αφίξεις έγιναν ανά δέκα λεπτά ανάλογα με τη σειρά που προέκυψε από την κλήρωση.

Πρώτος στη ΓΓΕ πέρασε ο εκπρόσωπος του STAR Κάρολος Αλκαλάι και ακολούθησαν οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1,  ο υιός του κ. Καλογρίτσα Βλαδίμηρος με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στη διαδικασία έφτασε και ο Ιβάν Σαββίδης. Στις δηλώσεις του είπε πως θα προτιμούσε η διαδικασία να είναι ανοιχτή και όπως δώσει περισσότερα να πάρει άδεια. Ακολουθούσε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος.

O κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA σε δήλωση που έκανε στην κάμερα είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές».

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών.

Η δημοπρασία ξεκινά με οκτώ υποψηφιότητες μετά την απόρριψη από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού της υποψηφιότητας της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε. (E RADIO-TV), από ενστάσεις που κατατέθηκαν επί της εγκυρότητας της εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε, η οποία ήταν διάρκειας 36 ημερών και όχι 365, όπως έπρεπε, ενώ επιπλέον ήταν μεταβιβάσιμη.

Ειδικότερα, κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ.

Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές.

Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια. Ο διαγωνισμός διενεργείται από την ειδική Επιτροπή Διεξαγωγής και το κτίριο θα παραδοθεί προς φύλαξη στην Ελληνική Αστυνομία.

Στη διάρκεια της διαδικασίας, στο κτίριο θα βρίσκονται οι ίδιοι οι υποψήφιοι ή οι εκπρόσωποί τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εννέα ομάδες θα κατανεμηθούν στους πέντε ορόφους του κτιρίου της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Από εκεί θα υποβάλουν τις προσφορές τους, ενώ στο ισόγειο θα βρίσκεται μια 5μελής επιτροπή που θα εποπτεύει τη διαδικασία. Στο διάστημα που θα μεσολαβεί της κάθε δημοπράτησης, προβλέπεται διάλειμμα τριών έως τεσσάρων ωρών.

Πηγή: voria.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *