Search
Saturday 3 September 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τα εγκαίνια των σηράγγων Δερβενίου στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών

Εγκαινιάστηκαν από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και δόθηκαν στην κυκλοφορία, οι δύο σήραγγες Δερβενίου στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στη λωρίδα κατεύθυνσης προς Κόρινθο.

Πρόκειται για δύο σήραγγες, μήκους 670 και 450 μέτρων έκαστη, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και σε ένα πολύ δύσκολο σημείο, όπως εξήγησαν στον πρωθυπουργό οι τεχνικοί του έργου, διότι στην απόληξή τους θα περνά κάτω από το δρόμο η σιδηροδρομική γραμμή.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι «σήμερα μιλά η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια, μιλούν τα εργοτάξια και τα έργα που παραδίδονται» και πρόσθεσε ότι τα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό και η κυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητά της.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ακόμη ότι κανένα έργο δεν θα ξεκινά αν δεν έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις και τόνισε πως «παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «πρόκειται για πολύ ευχάριστη στιγμή. Μπλοκαρισμένα έργα για πολλά χρόνια, τα ξεμπλόκαρε η κυβέρνησή μας, μειώνοντας πολύ σοβαρά το τίμημα γι’αυτούς τους μεγάλους άξονες και σήμερα είμαστε στην αρχή του τέλους κι όπως ξέρετε, μέσα στο 2017, θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεγάλοι οδικοί άξονες και το τέλος μιας μεγάλης ταλαιπωρίας, για πολύ μεγάλο αριθμό των Ελλήνων πολιτών».

Η υφυπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το έργο που παραδόθηκε στην κυκλοφορία, ότι «για την Αχαΐα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα και θα έρθουμε και τον Μάρτιο που θα ολοκληρωθεί το έργο. Όσοι είμαστε από αυτή την περιοχή, ξέρουμε πόσο άσχημο πράγμα ήταν να μην έχουμε ένα δρόμο που να είναι αντάξιος μιας χώρας τον 21ο αιώνα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «επί χρόνια φώναζαν διάφορες κυβερνήσεις ότι έκαναν εκσυγχρονισμό. Μπορεί να υπάρχει εκσυγχρονισμός όταν η ζωή των πολιτών τίθεται σε καθημερινή απειλή της ζωής τους; Είμαι λοιπόν πάρα πολύ χαρούμενη, όχι μόνο ως κυβερνητικό στέλεχος, αλλά και ως πολίτης η οποία υποχρεώνομαι να κατεβαίνω σε ένα δρόμο ο οποίος ήταν πολύ άσχημος. Μέχρι εδώ, πάρα πολύ καλά, οι σήραγγες πάρα πολύ καλά, ελπίζω ότι το Μάρτιο θα στήσουμε πάρτι σ’αυτό το δρόμο».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλω να κάνω μια κατάθεση ψυχής. Επί 18 χρόνια, σχεδόν κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο, έκανα αυτή τη διαδρομή και κάθε φορά που ξεκινούσα σκεφτόμουν αν θα γυρίσω στο σπίτι μου. Μιλάμε για ένα δρόμο σφαγείο. Χύθηκε πολύ αίμα σ’αυτό το δρόμο, όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων. Επιτέλους, ύστερα από περίπου 20 χρόνια, γιατί θυμάμαι από την εποχή που εξελέγην βουλευτής, στην πρώτη συνάντηση που κάναμε με τον τότε υπουργό κ. Λαλιώτη, ξεκινούσε όλη αυτή η προσπάθεια. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους κατά καιρούς έχουν συμβάλει, έστω και με αυτή την καθυστέρηση, επιτέλους να μπορέσει και η δυτική Ελλάδα να αισθανθεί ότι είναι Ελλάδα ότι δεν μπατάρει ανατολικά και μ? αυτόν τον άξονα, πραγματικά ανοίγεται ο δρόμος για την ανάπτυξη στην ευρύτερη αυτή περιοχή».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *