Επικαιρότητα

Ελληνική διάκριση στο Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ
Η ταινία «Park» της Σοφίας Εξάρχου απέσπασε το βραβείο του τμήματος «Work In Progress» στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, με την κριτική επιτροπή να σημειώνει ότι η ταινία «τοποθετημένη στα ερείπια μιας παλιάς δόξας, μάς μεταφέρει στο περιθώριο μιας κοινωνίας και αποτελεί ένα πυροτέχνημα ωμής ενέργειας.

Το «Park», σε παραγωγή της Αμάντας Λιβανού, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 στο τμήμα «Crossroads» του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απέσπασε το βραβείο του γαλλικού CNC. Αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Εξάρχου, γνωστή από τις πολυταξιδεμένες μικρούς μήκους δημιουργίες της, όπως τα «Mecesina» (2009) και «Απόσταση» (2006).

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Δημήτρη, ενός δεκαεξάχρονου παιδιού που ζει στο Ολυμπιακό Χωριό μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μετά από κρατικό διαγωνισμό που μοίρασε κατοικίες σε οικογένειες της εργατικής τάξης. Ο Δημήτρης, εργαζόμενος σε ένα μαρμαράδικο, θα αναγκαστεί να βρεθεί σε ένα θέρετρο στη νότια πλευρά της Αθήνας, εκεί όπου θα ανακαλύψει πως όσο απομακρύνεται από το Χωριό τόσο επιστρέφει, χωρίς να το καταλάβει, σε αυτό.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *